Gierstsalade met geroosterde paprika en knoflookdressing
in Zomer
2 min. leestijd

Gierstsalade met geroosterde paprika en knoflookdressing

Ik zit in een comfortable tuinstoel, mijn uitzicht is fladderende vlinders, planten en water en de geluiden die ik hoor zijn gerommel van onweer en kwetterende vogeltjes. Wetering. Een klein plaatsje in Overijssel, waar Simone woont. Ik ben hier vanmiddag naartoe gereden vanuit Amsterdam en kwam in een bad van rust terecht. Eerst lunchten we met glutenvrij brood van zaden met avocado en peper, vervolgens vielen we in slaap op de tuinbedden en deden we wat nieuwe energie op door te zwemmen in het water voor de deur. Nu zitten we met gember-kurkuma thee te werken in de tuin. Het plattenlandsleven bevalt me top! Toch zou ik de feestjes in Amsterdam, de stadsparken en het opwindende van de stad nog lang niet willen missen. Geen prikkels om wat te gaan doen, maar alleen omringd door natuur en schone lucht. Geen twijfel over bij welk koffietentje ik zal gaan zitten of wat er vanavond allemaal te doen is. Gewoon even lekker chillen in de natuur. Ik blijf toch een beetje een boerenmeisje die tussen de weilanden en sloten op is gegroeid ; ). Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we in Amsterdam geen natuur hebben. Zelfs op mijn balkon is het goed vertoeven tussen de vier tomatenplanten die ik daar heb zien opgroeien tot metershoge takken. Ik kan niet wachten om de eerste oogst te plukken. Om in de stad feeling te houden met de natuur zet ik veel plantjes binnen en buiten, kweek ik zelf wat kruiden en gaan we vaak even met de auto of fiets naar de dijk of zee. Tegenwoordig is gierst helemaal hét ding in onze keuken. De quinoa is even geskipt vanwege stijgende prijzen en natuurlijk de schaarste. Bovendien vind ik gierst eigenlijk lekkerder en bevat het veel goede energie. Onderstaande salade is ideaal voor een lange zomeravond met wijn en kaarsjes op het balkon. Gierstsalade met geroosterde paprika en knoflookdressing 2 personen 150 gram gierst 4 kleine zomerbietjes 2 rode paprika's klein handje verse basilicum 2 el geroosterde zonnebloempitten voor de dressing 6 el extra vierge olijfolie sap van 1 citroen 1 el appelciderazijn 1 kleine knoflookteen, geperst 1/2 tl zout flinke snuf versgemalen peper 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bietjes en paprika's en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Keer ze na 15 minuten om en zet weer in de oven voor 10 minuten of tot de paprika begint zwart te blakeren en je makkelijk in de bietjes kunt prikken. Kook ondertussen de gierst volgens de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en mix goed. 2. Pel de bietjes en ontvel de paprika's. Snijd de paprika in reepjes en de bietjes in plakjes. Maak een bordjes op met de gierst en groenten. Schep de dressing eroverheen. Garneer met zonnebloempitten en verse basilicum.
inez arbeek
Door

inez arbeek

op 10 Jul 2014

Ga ik maken. Lijkt me heerlijk

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf