Keelontsteking genezen op een natuurlijke manier. En waarom antibiotica niet altijd nodig zijn.
2 min. leestijd

Keelontsteking genezen op een natuurlijke manier. En waarom antibiotica niet altijd nodig zijn.

Zaterdagavond was 'bonte avond'. Gisteravond klopte mijn immuunsysteem bij me aan. Mijn keel deed pijn en ik was heel moe. Dus dook ik vroeg mijn bed in. De zoemende muggen gunde mij helaas mijn nachtrust niet, dus stond ik vanochtend met mijn mond wagenwijd open voor de spiegel. Die liet me een rode keel zien met een paar grote gele bulten erop. De dokter gaf mij hier vroeger altijd antibiotica voor, maar ik besloot het ondanks de hevige pijn anders aan te pakken. Ik was nieuwsgierig of ik mijn keelontsteking op een natuurlijke manier kon genezen. 

Do Terra Oliën

Al een tijdje ben ik de wereld van de Do Terra essentiële oliën aan het ontdekken. Deze oliën hebben mij al zoveel gebracht, op lichamelijk en emotioneel vlak, dat ik hier meer mee ga doen! Dit zal zowel online en in de vorm van workshops zijn, maar daarover hoor je binnenkort veel meer. Essentiële oliën zijn stoffen die aangemaakt worden in aromatische planten. Je kunt ze gebruiken door ze in te ademenen, te verspreiden in een diffuser, in te nemen, jezelf mee te masseren of ermee te koken. Elke essentiële olie heeft zijn eigen kracht. Lavendel laat je diep slapen, sinaasappel met mint zorgt voor een oppepper, eucalyptus helpt bij verkoudheid en Frankinsence is perfect voor hooggevoelige mensen omdat het je bij je eigen kracht brengt. Vanochtend mengde ik 2 druppels Do Terra pepermunt & citroen olie met 200 ml water. Daarmee gorgelde ik een aantal keer. Toen maakte ik nog een keer een glas met van beide olie 1 druppel en 200 ml water om op te drinken. Ik verdunde ook een druppel in een beetje kokosolie en smeerde die op mijn keel en borst. Al snel voelde ik verlichting en verbetering.

Reiki

Reiki is niet alleen heel lekker en ontspannend, maar ook heel helend. Dat reiki in mijn leven is gekomen is echt een geschenk! Ik gebruik het bijna elke dag. Al is het maar even om mijn handen op mijn buik te leggen om in te tunen of over mijn ogen heen als ik gestresst ben. Vanochtend heb ik mezelf wel een uur reiki gegeven, vooral op mijn keel, en daarna was de pijn al zeker met de helft afgenomen. Voordat ik een dutje ging doen heb ik het mezelf nog een keer gegeven en ik sliep daarna twee uur lang heel diep. Wat reiki precies is kun je hier lezen.

Rust, rust, rust

De moeilijkste voor mij! Als ik ziek ben wil ik het liefste van alles gaan doen. Uiteindelijk moet ik natuurlijk altijd toegeven aan mijn slaap. Je lichaam heeft al zijn energie tijdens een keelontsteking nodig om te genezen. Dus de beste remedie is dan om het rustig aan te doen. Ik maakte een lekker nestje voor mezelf op de bank met dekentjes, kussentjes, een kopje thee met een druppel lavendelolie en een boek. Zet je telefoon en computer uit, zodat je even niet gestoord wordt.

Dankbaarheid

Afgelopen week vertelde ik jullie in deze video hoeveel dankbaarheid al in mijn leven heeft veranderd. Hoewel het vanochtend toch een beetje raar voelde, ging ik mijn lijf maar bedanken. Het werkt heel simpel. Ik noemde gewoon op dat ik dankbaar ben voor alles wat mijn lijf voor mij doet. Dat het ervoor zorgt dat al mijn organen werken. Dat het bezig is met slechte bacteriën en virussen weg te jagen. Dankbaar dat mijn lichaam vóór en mét me werkt. Ik snap dat dit je in het begin een beetje kan tegenstaan, maar het is echt een waardevolle manier om je gezondheid te verbeteren! Ben ik nu weer 100% beter? Nee, zeker niet! Ik ben nog steeds moe en loop te snotteren. Maar mijn keelontsteking en gele bulten zijn helemaal verdwenen en ik zit hier nu buiten op het terras een blog te schrijven. Je lichaam en geest zijn krachtiger dan je denkt! De natuur is één groot geneesmiddel. Ik hoop dat ik je aan het denken heb gezet om aan de slag te gaan met de medicijnen die moeder aarde ons te bieden heeft. X Jolijn

natuurlijke genezing keelontsteking
Ilse van der list
Door

Ilse van der list

op 05 Jul 2017

Leuke blog! Ik heb die olien ook thuis staan maar nog niet heel veel mee gedaan. Momenteel vooral bezig om tincturen en zalfjes met kruiden uit mn eigen tuin te maken. Ga me er vd winter zeker wat meer in verdiepen en er staat nog n afspraak in de planning met iemand van DoTerra. Dus leuk om te lezen wat je ermee kan.

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Ilse, Oh dat klinkt ook allemaal heel fijn! Leuk dat je ook met de DoTerra olie aan de slag gaat. Ik kan al niet meer zonder :-). Liefs Jolijn

Inez
Door

Inez

op 05 Jul 2017

Mooi Jo, top dat het verlichting heeft gebracht

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf