Leven vanuit je hart met Go with the Glow
5 min. leestijd

Leven vanuit je hart met Go with the Glow

De meiden van Go with the Glow zijn aan het rocken! Laatst was ik bij een van de heerlijke vegan diners die ze organiseren en in mei vertrekken ze naar Bali om een vegan yoga retreat te begeleiden. In dit interview vertellen ze alles over hun drijfveren. "Diep van binnen weet je wat je nodig hebt."

Wat is Go with the Glow?

Loulou: Onze missie is om te informeren, zodat mensen zelf bewuste keuzes kunnen maken. Wij geloven dat wanneer mensen de juiste informatie krijgen, ze keuzes kunnen maken vanuit hun hart. Vanuit een plek van compassie. We zijn eigenlijk een lifestyle wijzer voor een liefdevolle en plantaardige levensstijl. We organiseren regelmatig vegan events en workshops en werken daarbij samen met horecagelegenheden.

Waarom zijn jullie dit werk gaan doen?

Loulou: We waren al een tijd bezig met vegan eten. Toen ik begon met vegan eten, was er nog helemaal geen Instagram, YouTube en Facebook. Ik werd toen eigenlijk voor gek verklaard dat ik stopte met vlees eten. We hebben zelf heel veel onderzoek gedaan. Op een gegeven moment gingen we onze boodschap naar buiten brengen en kregen we daar heel veel positieve reacties op. We hebben toen thuis een kleine lunch georganiseerd voor vrienden en familie. We wilden ze alles laten proeven en hun vragen laten stellen aan ons. We kregen echter 200 aanmeldingen en besloten het te verdelen over drie data. Daar is het concept ontstaan om samen te werken met horeca-gelegenheden. Dat doen we nu. Wij adviseren deze plekken over plantaardig eten. Wij creëren dan samen met een hotspot een vegan recept of menu. We willen Amsterdam vegan friendly maken.

Wat vinden jullie het allerlekkerste vegan recept?

Loulou: Dat gaat eigenlijk altijd in fases, haha. Ik gebruik zelf heel vaak de spiralizer. Daar kun je gezonde spaghetti van maken met eindeloos veel sausjes, zoals tomatensaus of iets met tahin. Ik maak ook vaak een budha bowl. Dat is een bowl met granen, peulvruchten en groenten. Als dressing gebruik ik dan tahin of granaatappelsaus. Isabella: Ik ben dol op peulvruchten. Ik zet ze s' ochtends in de week. Als ik dan 's avonds thuiskom kook ik ze en dan heb ik de hele week een basis voor mijn gerechten. Ik maak er bijvoorbeeld hummus, een salade of soep van.
Go With The Glow

Wat betekent vegan zijn voor jullie?

Isabella: Ik vind eigenlijk dat vegan niet zo'n label zou moeten hebben. Ik vind het heel normaal dat je met respect omgaat met de natuur en met dieren. Voor mij gaat het om puur leven. Leven vanuit het hart. Het zou wat mij betreft geen aparte naam hoeven te hebben. Leven vanuit innerlijke waarden van compassie. Liefdevol, duurzaam & plantaardig. Daar gaat het om.

Hoe informeren jullie jezelf?

Loulou: We hebben nu 10 jaar ervaring met plantaardig eten en we hebben veel geleerd door simpelweg te proberen. Natuurlijk lezen we ook veel op internet en ontdekken we weer nieuwe dingen op beurzen zoals Veggieworld. Ik herinner me ook het boekje Skinny Bitch waarvan ik veel heb geleerd.

Wat is dé plek om inspiratie te vinden voor een bewust & plantaardig leven?

Loulou: Door documentaires te kijken als Earthlings, Cowspiracy en Food choices. Maar je wilt mensen ook de mooie kanten te laten zien. Dat kan via vegan blogs of Instagram. Isabella: Je kunt er eigenlijk niet meer omheen waarom je vegan zou willen worden. Namelijk voor het milieu, je gezondheid en de dieren. Ik denk wel dat het belangrijk is dat mensen begrijpen waarom ze vegan worden. Vanuit daar kun je dan inspiratie opdoen. Kijken hoe je het gaat doen. Gelukkig zijn er heel veel vegan blogs die veel inspiratie bieden. Uiteindelijk geloof ik dat het uit jezelf komt. Diep van binnen weet je wat je nodig hebt. Maar we zijn zo uit onze mind gaan leven dat we vaak de connectie met ons lichaam kwijt zijn. Yoga is een mooie tool om die connectie weer te vinden.

Wat eten jullie op een gemiddelde dag?

Loulou Ontbijt: Boekweitpap of havermoutpap Lunch: Budha bowl of brood Diner: Pasta of rijst met veel groenten Isabella Ontbijt: Altijd 2 bananen, ik kan niet zonder! En daarna sojayoghurt of havermout. Lunch: Broodje met hummus of salade met peulvruchten, granen en groenten Diner: Ik houd niet zoveel van lang koken. Ik maak meestal iets makkelijks. Tempé vind ik bijvoorbeeld heel lekker. Met tamari, knoflook en groenten.
Go With The Glow - Vegan Sushi 
Jullie zijn veel met gezondheid bezig. Hoe blijven jullie gezond?Loulou: Gezond eten is makkelijker dan je denkt. Vooral als je onbewerkte producten eet. Bruine rijst, quinoa, veel groenten. Daar zitten ook meer dan genoeg eiwitten in. Ik slik af en toe b12 en ik drink ook melk waaraan dat toegevoegd is. We laten wel eens bloed prikken maar alles is altijd in orde. Ik doe ook zo veel mogelijk met de fiets, beter voor mij en het milieu. Sport is heel belangrijk voor je mind. Ik probeer zeker 3 x per week te sporten. De balans tussen eten, bewegen en mind. Dat is wat mij betreft gezondheid. Het zit ook in kleine dingen, zoals je telefoon uitzetten voordat je naar bed gaat. Niet constant in de online wereld zitten, maar in het hier en nu. Dat is ook waarom ik yoga doe. Ik sta daardoor meer in contact met de aarde, natuur en dieren. Isabella: Voor mij gaat het om een combinatie van body & mind. Zelf vind ik de 80-20 regel belangrijk. Dat je ook lekker mag zondigen af en toe. Veel mensen gaan voor alles of niets en straffen zichzelf vaak. Het hoort bij het leven om soms de teugels te laten varen. Je hebt die balans nodig om gezond te blijven. Ik zelf zorg dat er bij elke maaltijd koolhydraten, eiwitten en vetten zitten. Daardoor blijf ik lang verzadigd. En qua beweging: vind iets dat je leuk vindt. Dus doe het niet omdat het hip is of omdat je er slank van wilt worden. Vind iets wat bij jou past en geniet ervan. Het is allemaal niet zo moeilijk als je ophoudt met van jezelf te 'moeten'. Zoek de dingen uit die fijn voor jou zijn.

Wat is jullie favoriete tentje in Amsterdam?

Dat zijn er meerdere! Roots voor de allerlekkerste burgers van Amsterdam. Vegan pizza bij Mastino. Spirit voor het geweldige vegan buffet. En blij SLAkun je nu onze Go with the Glow salade proeven!

Jullie focus ligt niet alleen op eten, maar ook op yoga en meditatie. Hoe houden jullie je gedachten rustig en positief?

Isabella: Realiseren dat je niet je gedachten bent. Dat is het allergrootste probleem voor een heel groot deel van de wereldbevolking. Als je je identificeert met je gedachten, dan gaat het van kwaad tot erger. Het is mooi als je observeerder wordt en kunt zien dat je gedachten er gewoon mogen zijn. In deze tijden hoor je ook vaak dat je altijd maar positief moet denken, altijd vrolijk zijn. Daar geloof ik niet in. Juist daardoor word je ongelukkig. Je hebt momenten van geluk en je hebt momenten dat het minder gaat. Dat hoort erbij. Als je echt in een hele negatieve spiraal zit dan moet je aan jezelf gaan werken. Yoga, meditatie of therapie zijn dan goede opties. Maar als je ervoor kunt zorgen dat je niet iedere keer met je emotie meegaat dan ben je al een heel eind! Go with the Glow organiseert van 25 t/m 31 mei een vegan yogaretreat op Bali. Als je kennis wilt maken met Loulou & Isabella dan kun je op 20 maart en 10 april een free yoga class volgen om al je vragen te stellen. 
Natuurlijk kun je ook alles op Facebook vinden. 
Go With The Glow 
Foto´s: Marilyn Bartman en Silvia Falcomer
MW E de Jonge
Door

MW E de Jonge

op 24 Mar 2017

Diep van binnen weet je wat je nodig hebt.. Hebben jullie toevallig de uitzending van Jeroen Pauw op 23 mrt gezien..sportarts en huisarts uit het dorpje Leende zie ook gezonddorp.nl info over het low carb high fat dieet LCHF.. Wat vinden jullie hiervan? Mijn vraag is hebben jullie tips voor mij vwb ontbijt en lunch dus zonder brood en pasta.. Jullie zijn vast creatief hierin. ik mis mijn brood enorm maar kan ik dit bv vervangen door Bio- roggebrood (moet zonder toegevoegde suiker) en mijn pasta door linzen?? Ik zie genoeg recepten op jullie site maar niet specifiek wat past bij deze levensstijl..LCHF geen brood pasta en meelproducten dus. ik heb vertrouwen in jullie creativiteit Alvast bedankt.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf