Limoen Havermout met Bessen
havermout-vegan-limoen-oatmeal-recept
Ken je dat: van die weken waarop ieder moment volgepland is? Dat heb ik op dit moment. De Vegadutchie Book Dinners zijn in volle gang. Afgelopen week was ik samen met Sjoerd in Groningen om daar voor 53 mensen te koken bij Anat. Het was te gek! Sowieso is Anat een supertoffe vegan lunchroom waar je zeker even langsmoet als je in Groningen bent. Je hebt er bijvoorbeeld lekkere slowjuices, koffie, salades, broodjes, soepen en de lekkerste chocoladetaart die ik ooit heb gegeten. De twee avonden dat wij er waren we een drie-gangen menu. Romige doperwten & kokossoep met munt en een zadencracker met bietendip, amarantburgers in een slapwrapje met mango-gemberchutney en frisse koolsalade, en een limoentaartje met frambozenlaag en zelfgemaakte chocolade. Daarbij werd een lekkere vegan wijn geschonken. Wil jij dit ook ervaren? Er zijn nog een paar plekjes vrij voor aankomende woensdag in Nijmegen en volgende week in Den Haag. In oktober kook ik drie weekends op hele mooie yogaretreats in Domburg en Zuid-Limburg. Een Yoga & Healthy Food weekend, een Detox-Weekend en een weekend waarin Balans centraal staat. Allemaal dingen waar ik blij van word! Om in deze drukke tijden genoeg rust te houden zorg ik voor het volgende: - iedere morgen als ik opsta mediteer ik 15 minuten - iedere dag tijd om naar buiten te gaan (liefst de natuur in) - blijven lachen! als ik stress ervaar probeer ik altijd even uit te zoomen. Dan zie ik mezelf druk maken om veel te kleine dingen en kan ik erom lachen. - door al het koken proef ik veel dus zorg ik ervoor dat ik goed ontbijt zodat ik minder snacktrek heb. Over ontbijten gesproken. Dat deed ik de laatste tijd veel met deze Limoen Havermout met Bessen. Een heerlijk romig ontbijt waardoor je je lang verzadigd voelt. Lekker met frisse rode en blauwe bessen die nu nog in de winkel liggen.
havermout-vegan-kokos-oatmeal-recept
Limoen Havermout met Bessen
2 personen 1 cup havermout 1 cup kokosmelk 1 cup water 1 cm verse kurkuma, fijngehakt snuf zout 1/2 tl vanillepoeder sap van 1/2 limoen flinke hand verse bosbessen flinke hand verse rode bessen handje cacaonibs ahornsiroop (optioneel) Warm de havermout met de kokosmelk, water, kurkuma en zout in een klein pannetje op. Laat pruttelen tot een wat stevigere massa ontstaat, zo'n 5 minuten. Roer dan het vanillepoeder en limoensap erdoorheen en draai het vuur uit. Verdeel de havermout over 2 kommen en garneer met de bessen en cacaonibs. Eventueel kun je het ontbijt wat zoeten met ahornsiroop.
havermout-vegan-glutenvrij-oatmeal-recept
Els
Door

Els

op 14 Sep 2015

Dag Jolijn, Ik wil je nog even complimenteren over met het boek. Ik heb het nu 2 maanden in huis en al heel veel uit gekookt. Op 1 na waren alle recepten een groot succes! En die ene lag vooral aan mijn gierst-kookkunsten die nu verbeterd zijn ;). Zo leuk om een kookboek te hebben waarbij alles lekker uitpakt. Dankjewel!

Jolijn
Door

Jolijn

op 15 Sep 2015

Haha! Gierst koken is een kunst! Heel blij om te horen dat je het allemaal zo lekker vindt! Liefs Jolijn

Tara
Door

Tara

op 15 Sep 2015

Dit ga ik morgen eens maken! Ik heb dit weekend vegan havermoutkoekjes gemaakt dus nog wat havermout over :)

Marloes
Door

Marloes

op 14 Sep 2015

Ik ben het roerend met Els eens. Dankjewel Jolijn!

Jolijn
Door

Jolijn

op 15 Sep 2015

Wat lief! Dank

Gerda
Door

Gerda

op 07 Nov 2015

Hayy heerlijke recepten maaaarrrr ik weet niet wat je bedoelen met 1 cup!! Welke hoeveelheid is dat in gewicht???? Volgens mijn zoon eten we teveel!!!vooral havermout!

Jolijn
Door

Jolijn

op 10 Nov 2015

Hi Gerda, 1 cup is ongeveer een gemiddelde theekop. Het ligt eraan wat je gebruikt hoeveel het precies is. 1 cup oats is ongeveer 90 gram. Succes!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf