Linzen met Geroosterde Groenten & Tahindressing
in Winter
1 min. leestijd

Linzen met Geroosterde Groenten & Tahindressing

vegan-linzensalade-geroosterdegroenten-recept-gezond2
Gelukkig 2015! Hebben jullie een leuke avond gehad? Wij wel. Thuis met een groepje vrienden met champagne, muziek en sterretjes. Het is natuurlijk maar een datum, 1 januari, maar het voelt toch altijd als een nieuw begin. De laatste dagen van het jaar heb ik nagedacht over welke kant ik op wil. Het is soms goed om te reflecteren en doelen te formuleren. Ik weet dat ik nooit al mijn doelen ga behalen en dat sommige plannen gaandeweg zullen veranderen. Maar ze geven op dit moment richting, waardoor ik naar iets moois toewerk. Als ik onderweg een zijstraat insla, dan zorgt dat voor leuke verrassingen. Een aantal van mijn doelen en wensen voor 2015 mijn boek uitbrengen (eerste proefversie in handen gehad!) roadtrip maken met Sjoerd naar Portugal 10 nieuwe hoepeltrucjes leren serie eigen yoga & voeding retreats opzetten massagecursus volgen volgende grote stap met Vegadutchie zetten. Daarover later veel meer! nog veel meer dansen! Wat zijn jullie doelen en wensen voor dit jaar? Deel ze hieronder om elkaar te inspireren.
vegan-linzensalade-geroosterdegroenten-recept-gezond
Linzen met Geroosterde Groenten & Tahindressing Dit recept heb ik al een paar keer gemaakt voor mezelf en vriendinnen. Het is zo smaakvol, simpel en vullend. Wissel de groenten af. Ik maakte het ook al een keer met knolselderij, pastinaak, zoete aardappel en rode kool en in plaats van de linzen zwarte rijst. Echt een aanrader ook! voor 2 personen 1 cup groene linzen, geweekt 2 middelgrote wortelen, in plakjes 2 zoete aardappels, in dobbelsteentjes 1 rode ui, in schijven 1/4 rode kool, in stukjes 1 el olijfolie zout en peper handje verse peterselie Dressing 1 flinke el tahin 1 el olijfolie 1 el edelgistvlokken 2 el water sap van 1/2 citroen Verwarm de oven voor op 225 graden en meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groenten erop. Wrijf goed in met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ongeveer 30 minuten tot de groenten zacht zijn. Verdeel over twee borden de linzen en groenten. Schep er een beetje dressing over en garneer met peterselie. Voeg naar smaak meer dressing toe.
vegan-linzensalade-geroosterdegroenten-recept-gezond3
Jose
Door

Jose

op 03 Feb 2015

Wat een lekker recept, nadat we er met zijn tweeën van gedineerd hadden, vandaag nog een bordje voor mijn lunch mmmmmmm blijverdje ;)

Stella
Door

Stella

op 07 Jan 2015

Ik ben erg benieuwd wat er gaat komen! En yummm, ik ben dol op linzen en ga dit zeker eens proberen maar dan zonder de wortelen :)

Debora
Door

Debora

op 09 Jan 2015

Mooie doelen Jolijn, voor jezelf maar ook voor anderen! Want ik ben erg benieuwd naar je boek, en als het enigszins kan wil ik graag een keer naar een yoga & voeding retreat van jou ;-) Mijn doelen/wensen: Zorgen voor meer rust, door minder prikkels (tv, social media enz.) Goed zorgen voor mezelf, gezonde voeding, beweging, voldoende slaap, minder stress Meer yoga (gedachte voor 2015: "ik wil mezelf graag meer liefde geven") Niet vergeten te genieten van de kleine, alledaagse dingen! Dus klein, eenvoudig en daarmee denk ik ook haalbaar ;-) Ik geniet enorm van je recepten, en net zo veel van de persoonlijke ervaringen die je altijd zo treffend beschrijft. Heel inspirerend. Bedankt daarvoor! En veel succes met het realiseren van je doelen/wensen. x

Jolijn
Door

Jolijn

op 09 Jan 2015

Hoi lieve Debora, Wat een mooie doelen voor dit jaar! Ik weet zeker dat het gaat lukken. Ik hoop dat ik je nog vaak mag inspireren. Veel liefs

Nadia
Door

Nadia

op 07 Jan 2015

Ik ben benieuwd naar de nieuwe plannen voor Vegadutchie! Ook hoop ik dat je nog eens Vegan Dinners organiseert. :) En ik kijk erg uit naar je boek!

Judith
Door

Judith

op 06 Jan 2015

Lekker recept, ik ga het zeker eens maken? Mooie doelen voor het nieuwe jaar heb je gesteld, en ze lijken mij niet helemaal onrealistisch! Veel succes, ik kijk uit naar je boek. Omdat je ernaar vraagt, de mijne zijn: groeien in een nieuwe baan (ik begin februari), een aangename woonomgeving creëren in de stad waar ik naartoe zal verhuizen voor die baan, trouwen voor de wet met mijn grote liefde en meer professioneel schrijven. Hopelijk wordt het dus een belangrijk en goed jaar. :-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 07 Jan 2015

Wow, dat klinkt als een heel mooi 2015! Succes met alles.

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 07 Jan 2015

Klinkt alsof je een heel spannend en vooral ook leuk jaar tegemoet gaat! Mooie en deels herkenbare doelen. Ik wil zelf ook zeker meer gaan schrijven dit jaar :-)

Alexandra
Door

Alexandra

op 06 Jan 2015

Dat zijn mooie doelen voor komend jaar Jolijn. Ik ben zeer benieuwd naar de volgende stap met Vegadutchie en ook ben ik geïnteresseerd in je eigen retreats en naar het kookboek kijk ik erg uit! Ik ben erg blij met je site en de lekkere recepten die je plaatst. Bedankt daarvoor. Mijn goede voornemens zijn wat eenvoudiger namelijk: - geen suiker meer eten; - meer hardlopen; - meer yoga doen; - en vooral luisteren naar mijn lichaam. Overigens de voornemens van Judith zijn ook heel mooi. Als het allemaal uitkomt wordt het zeker een heel mooi jaar.

Jolijn
Door

Jolijn

op 07 Jan 2015

Dank je! Mooie en haalbare doelen heb je gesteld. Vooral de 'luisteren naar je lichaam', superbelangrijk! Heel veel succes!

Erika
Door

Erika

op 06 Jan 2015

ZIet er erg lekker uit, ga ik zeker proberen komende week! Mijn doel is om te minder te plannen en meer te genieten van wat ik doe, zoals lekkere dingen maken, massage opleiding, wandelen of gewone dingen als thuis zijn. Tip voor een massage cursus: Akademie voor massage en beweging geeft heel inspirerende weekend cursussen, is op de Haarlemmer Houttuinen in Amsterdam. En veel dank voor de inspiratie die jij geeft met je blog en recepten!

Jolijn
Door

Jolijn

op 07 Jan 2015

Fijne doelen! Ik ga zeker even kijken voor de massages daar. Dank voor je tip. Liefs

Daniëlle / Eet Echt
Door

Daniëlle / Eet Echt

op 06 Jan 2015

Mijn voornemen is het motto "less is more" meer uit te dragen. Een licht, eenvoudig en avontuurlijk 2015 gewenst!

Jolijn
Door

Jolijn

op 07 Jan 2015

Heel goed! Daar ben ik het helemaal mee eens.

Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 06 Jan 2015

Wat een heerlijk recept voor in de winter!

Kirsten
Door

Kirsten

op 11 Jan 2015

ik heb Vegadutchie pas ontdekt via bloglovin en ben gelijk fan! Wat een inspirerende recepten. Alles wat ik voorbij zie komen lijkt me even lekker! En wat een mooie doelen voor dit nieuwe jaar! Je kookboek staat nu al op mn verlanglijstje ;-) Mijn doelen zijn: - Mijn mooie plannen voor mijn bedrijf vanuit mijn hart uitwerken en onder de mensen brengen (ook al vind ik dat wel een beetje eng). - Meer leuke blogs en artikelen schrijven - Nóg beter voor mezelf zorgen (voeding, yoga, meditatie, natuur, rust) - Meer in de keuken staan en nieuwe gerechten en baksels uitproberen :-) Succes met je doelen! Groetjes, Kirsten

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Jan 2015

Wat leuk! Dank je. Prachtige doelen heb je. Ik ga zo direct even op je site kijken. Liefs Jolijn

Lucia
Door

Lucia

op 12 Jan 2015

Beste Jolijn, Ik vind je site erg mooi en je recepten inspirerend! Toch moet ik even iets kritisch kwijt. Het valt me op dat je blogs zo op jezelf gericht zijn, op je eigen gezondheid. Is dit echt het hoogste goed? Jouw levensstijl klinkt mij heel bewust en ook goed voor je medemens, dieren en planeet maar hier lees ik heel weinig over. Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet? Ik hoop dat je mijn noot begrijpt, het is niet mijn bedoeling om je publiekelijk af te zeiken ☺ ik ben gewoon nieuwsgierig.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Jan 2015

Hi Lucia! Dank voor je berichtje. Goed dat je uitspreekt als je ergens mee zit. Mijn blogs zijn inderdaad altijd erg persoonlijk. Hiermee probeer ik het herkenbaar te houden en mensen niks op te leggen. Wat mijn doel juist is, is om mensen te inspireren beter voor zichzelf te zorgen en bewuster om te gaan met het milieu, elkaar en natuurlijk dieren. Dit doe ik door middel van te schrijven over mijn eigen leven, maar ook door tips te geven en recepten aan te rijken. Hopelijk is het nu iets duidelijker voor je en anders kun je me natuurlijk altijd mailen. Een hele mooie dag. Groetjes Jolijn

Lize van de Ven
Door

Lize van de Ven

op 15 Jan 2015

Hoi Jolijn, ik wiste niet dat je hula hoept (als dat het werkwoord is). Ik ben ook een "hooper".. en van voornemens op een plaats te vinden waar ik kan oefen - de woonkamer is al een aantal jaren te klein en dus maak ik geen voortuigang. Waar oefen/leer jij? Groetjes Lize

Jolijn
Door

Jolijn

op 21 Jan 2015

Hi Lize, Leuk dat je ook hoopt! Ik oefen in de winter niet zoveel en in de zomer vooral in het park. Dat vind ik het allerfijnst. Misschien leuk om in de zomer eens een grote hooping potluck te organiseren.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf