Luisteren naar de stem van je baarmoeder
1 min. leestijd

Luisteren naar de stem van je baarmoeder

Jouw baarmoeder is een krachtplek die oneindig veel wijsheid & genot bevat. 

En ze heeft ook nog eens haar eigen stem. 

Een stem die je leven weleens kan veranderen.  

Het kan zijn dat je dit raar in de oren klinkt. Logisch. We zijn zo geprogrammeerd om naar ons hoofd te luisteren als vrouw. Weg uit onze oerkracht. Misschien luisteren we nog naar het hart. De baarmoeder is als vrouw echter ons krachtcentrum. Het centrum van creatie, dood & wedergeboorte & seksualiteit. Luisteren naar je baarmoeder brengt je direct naar die kracht toe. Zij heeft haar eigen, unieke stem waarop je kan vertrouwen, no matter what. Het mooie hiervan is dat je het hierdoor niet langer buiten jezelf hoeft te zoeken, maar dat je naar binnen mag gaan kijken. 

Hoe luister je naar deze krachtige stem? 

Begin heel simpel. Neem een moment voor jezelf en leg je handen over je baarmoeder heen. Het enige wat je dan doet is je aandacht naar je baarmoeder brengen en als dat niet lukt zet je de intentie om dit te doen. Adem naar je onderbuik toe en voel de sensaties. Dit is een hele mooie eerste stap om weer verbinding te krijgen met je baarmoeder. * Een volgende stap is dat je ook vragen kunt gaan gaan stellen. Je kunt vragen wat ze vindt van je huidige werk, partner of je kunt een ja/nee vraag stellen. Sta open en probeer te vertrouwen dat het antwoord komt. 

Je hoeft niks met je mind te gaan verzinnen. 

Speel en oefen ermee en dan zul je haar stem steeds duidelijker horen. 

Zelf heb ik ervaren dat de stem van mijn baarmoeder duidelijk en helder is. Er zitten weinig verhalen in de antwoorden. De antwoorden komen als een innerlijk weten en ik voel dat het vanuit een andere plek komt als mijn hoofd. Voorbeeld: mijn mind kan zeggen 'nee neem geen patat, dat is niet gezond' terwijl mijn baarmoeder kan zeggen 'yes woman, vandaag neem je die patat, geniet volop, hmmm!'. 

Geef niet op als je de stem niet meteen hoort. 

Als je nog nooit verbinding met haar hebt gemaakt kost het waarschijnlijk wat tijd. Net zoals iedere relatie. *heb je geen baarmoeder meer? Je kunt altijd contact blijven maken met het energetische lichaam van de baarmoeder. Wil jij meer leren luisteren naar je baarmoeder & lichaam? Ik geef 1-1 feminine embodiment trajecten waarin ik je 3 maanden begeleid zodat jij weer in de kracht van je vrouwzijn kunt staan. 

Liefs Jolijn.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf