Natuurlijk Zwanger ~ Trimester 2
4 min. leestijd

Natuurlijk Zwanger ~ Trimester 2

LEES HIER MIJN BLOG OVER HET EERSTE TRIMESTER  Ondertussen ben ik alweer bijna 29 weken zwanger, dus in het derde trimester. De tijd vliegt echt voorbij. Ongelooflijk dat het nog maar 11 weken duurt voordat ik geboorte ga geven aan deze nieuwe ziel. Het tweede trimester was lichamelijk een stuk comfortabeler dan het eerste. De misselijkheid en extreme vermoeidheid verdwenen en ik kreeg meer zin om te 'doen'. Daarnaast is het wonderbaarlijk om mijn buik met de week te zien groeien. Ik neem je vandaag mee door het tweede trimester en deel mijn ervaringen en tips met je. * dit is mijn persoonlijke ervaring en mijn persoonlijke tips die voor mij werken. Dit is geen medisch advies of advies hoe jíj het zou moeten doen.

Persoonlijke tips trimester 2

Lichaam

Langzaamaan kreeg ik in het tweede trimester weer meer energie en zin om te bewegen. Heftig sporten voelde niet meer goed, maar langzame bewegingen als (yin) yoga, dans, zwemmen en wandelen in de natuur zijn heerlijk. Mijn Sensual Dance practice brengt me ook zoveel nu! Het is heerlijk om te verbinden met langzame bewegingen en met mijn rug tegen de muur te dansen voor ondersteuning. Ook ben ik weer begonnen met lesgeven in Utrecht bij de Yogaschool Utrecht en ik vind het superfijn om samen met andere vrouwen te dansen. Dit is de playlist die ik nu veel luister. Dingen die ik verder doe voor mijn lichaam: ♥ (bijna) elke avond van top tot teen insmeren met shea butter (verkoelend) of sesamolie (verwarmend) ♥ 3 x per week een magnesium voetenbad tegen spanning en voor betere nachtrust ♥ slapen met een kussen tussen mijn knieën en een warm kruikje in mijn rug ♥ deze zwangerschapsvideo voor rugpijn is heerlijk ♥ de fitnessbal. Echt een geweldige aankoop om te doen als je zwanger bent. Je kunt er op zitten werken en het vermindert de druk op je bekkenbodem. Ook kun je er lekker overheen hangen om de druk op je buik te verminderen. Samen met een partner kun je er oefeningen van Spinning Babies mee doen. Over laatste kun je filmpjes vinden op YouTube. Favoriet is shaking the apple tree!

Voeding

Ik heb ook in dit trimester vooral heel erg mijn lijf gevolgd. Gelukkig ging ik langzamerhand weer meer groenten eten en ik werd vooral aangetrokken door groene (blad)groenten waar natuurlijk veel calcium en magnesium inzit. Ook fruit doet het nog steeds fantastisch! Verse mango's, bananen en appelsap vind ik goddelijk. Wat ik veel at tijdens het tweede trimester: ♥ veel fruitsmoothies met bietjes of juist met spinazie en avocado ♥ in de ochtend een cacao'tje en soms matcha ♥ havermout met banaan, notenpasta en chocola ♥ veel spinazie en ook weer broccoli (calcium) ♥ patatjes nog steeds ♥ veel bonen! Vooral kidney en kikkers ♥ mosterd ♥ LOVE thee van Pukkha Qua supplement nam ik nog steeds de Elke Dag Mama capsules van Vitals. Verder af en toe chlorella, magnesium(badjes), B12 zuigtabletten en een goede probiotica. Laatste kun je beste 1 maand op 1 maand af slikken.

Verbinden met je kindje

Dit voelde in het tweede trimester voor mij heel anders dan in het eerste trimester. In het eerste trimester kon ik echt met de baby praten en voelde ik makkelijk een energetische verbinding. Aan mijn buik was natuurlijk nog niks te zien. Naar mate de tijd vorderde zag ik ons kleintje groeien en begon ze te trappelen. Zo ontzettend bijzonder om dat voor de eerste keer te voelen. Ondertussen zijn het flinke schoppen en zie ik mijn buik vaak op en neer bewegen. Ik maak elke dag contact door gewoon mijn hand op mijn buik te leggen en liefde te sturen of mijn buik te masseren. Ook vertel ik vaak wat er gaande is in mijn leven. Als ik veel emotie of spanning voel dan vertel ik haar dat het niet van haar is, maar dat ik door iets moeilijks heenbeweeg. Of als ik ergens ben met harde geluiden of muziek. Het voelt heel goed om zo te communiceren. Ik kan deze podcasts van Layla Cremer en Anna Verwaal heel erg aanraden over contact maken met jouw kindje.

Lichaam & Sensualiteit

Ik geniet volop van mijn Sensual Dance practice tijdens mijn zwangerschap. Hierdoor blijf ik meer verbonden met mijn lichaam en groeiende buik. Tijdens het dansen laat ik mijn lijf lekker op de muziek bewegen hoe ze wil. Helemaal loslaten hoe het eruit ziet en genieten van hoe het voelt. Ik kan dit alle zwangere vrouwen aanraden. Voordelen: uit je hoofd komen, meer in je bekken zakken, je mooier voelen, ontspanning, meer genieten, loslaten van spanning in het lijf door het groeien van de baby. Begin met 1 liedje per dag en beweeg je lichaam zoals het wil bewegen. Je kunt op mijn naam kijken in Spotify en daar vind je veel lijsten.

Creativiteit

Creëren = aarden = uit je hoofd komen. Ik vind het heel fijn om nu veel met mijn handen bezig te zijn en veel te tekenen, schrijven, koken etc. In het boek Mijn Reis naar Binnen staan leuke opdrachten zoals het maken van een Birth Map en een geboortecollage. Maar ook gewoon schilderen of plaatjes verzamelen op Pinterest is al een fijne bezigheid. Nog een lekker raw chocolate receptje om te maken tijdens je zwangerschap of gewoon als je niet zwanger bent. Yummy Raw Chocolate 100 gram cacaoboter 30 gram rauwe cacaopoeder 50 gram ahornsiroop snuf zout 1/4 tl vanillepoeder fijngehakte pistachenootjes, een handje Smelt de cacaoboter au bain marie. Roer de ahorn, cacaopoeder, zout en vanille erdoor tot alles een glad mengsel is. Bekleed een vierkante brownievorm met bakpapier. Giet het chocomengsel in de vorm en bestrooi met de nootjes. Zet minimaal een uur in de vriezer voordat je geniet van deze goddelijke chocolade. Lekker met een kopje (decaf) koffie of een chai theetje.

   

Natuurlijk Zwanger ~ Trimester 2 Jolijn Pelgrum

Ik ben zo dankbaar dat ik dit mag meemaken in mijn leven. Een klein mensje in mijn baarmoeder hebben is nu al de meest bijzondere ervaring ooit. Kan niet wachten tot we haar mogen ontmoetten, knuffelen en in haar ogen kunnen kijken. Ja, moederliefde maakt je echt zacht en verliefd haha. ♥ Jolijn

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf