11 essentials voor een natuurlijke kraamtijd
3 min. leestijd

11 essentials voor een natuurlijke kraamtijd

Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschap door de bomen het bos niet meer zag. Wat had ik allemaal nodig?! Ik verdwaalde in de opties. Achteraf had ik het liefst 'relax, je hebt eigenlijk heel heel weinig nodig' gehoord. Want met een schone (wasbare) luier, een tiet (of fles) en je moederliefde kom je echt al heel erg ver. Toch heb ik een deze post de dingen verzamelt waarin ik de eerste maanden niet zonder had gewild. PS. niks is gesponserd. Zijn gewoon mijn favo producten :-).

Bidon met rietje

Kreeg deze prachtige bidon kado van een vriendin en hij heeft zijn dienst meer dan bewezen. Dag en nacht gebruikt. Het fijne is dat hij een rietje heeft zodat je nooit over je baby heenknoeit. Thee blijft tussen de 5-7 uur warm in de bidon dus als je hem in de avond maakt is hij 's nachts op temperatuur. Ik vind het zelf ook rustgevend om uit een rietjessysteem te drinken. Net zoals aan de borst ;-).

Wasbare billendoekjes

Van vriendin Yasemin kreeg ik de tip om de Cheeky Wipes aan te schaffen. Wasbare billendoekjes waarbij je heerlijke essentiële olietjes krijgt. Je krijgt er ook twee boxen bij. Eentje voor de schone doekjes en een voor de vieze. Echt zo fijn dat je de doekjes niet weg hoeft te gooien en je krijgt ze makkelijk schoon op 40 graden. De leuke kleuren van de doekjes maken het een feestje om te verschonen. Ontzettend veel plezier van!

Een fijne plek + muziek voor borstvoeding

Vooral in het begin voelde ik alsof ik non-stop aan het voeden was. Het is dan zo lekker om een comfortabele plek te hebben. De eerste dagen/weken is het nog best vaak aanklooien en ik zat vaak te ver voorover of oncomfortabel zodat ik Bo maar snel aan de borst kon leggen. Terwijl het eigenlijk een mogelijkheid is om een heerlijk ritueel van de maken. Een fijne stoel, jezelf ondersteunen met kussens, muziekje op, telefoon weg en genieten. Een heerlijke tijd om elkaar beter te leren kennen en écht aanwezig te zijn bij de kleine. Achteraf had ik denk ik ook een schommel voedingsstoel gekocht.

Een wollen deken

Bo ligt áltijd in/op/onder zijn wollen dekentje. Dit is misschien wel de beste aankoop. Het dekentje is flexibel, warm en je wikkelt je baby er makkelijk in. Ik neem hem overal mee naartoe. Wel oppassen met wassen want dat had ik per ongeluk in de wasmachine gedaan en toen werd hij een stuk minder mooi. Kun je beter even in een emmertje doen.

Verwarmende theetjes, curry's, soepen en golden latte's

Na de geboorte ben je flink wat energie en warmte verloren en is het echt belangrijk om warm en voedend te eten. Het grootste kado wat familie, je partner als je die hebt of vrienden kunnen geven is eten. Een lekkere soep, curry, stoofpot doet wonderen. Deze linzensoep is mijn alltime favorite en je kunt ook deze golden latte proberen. Smaakt lekker met een dadel met amandelpasta erbij.

Schapenvelletje

Ik wilde geen nieuw schapenvelletje kopen en vond uiteindelijk een fijne bij de vintage winkel. Wat heb ik hier veel plezier van! Fijn om hem op te leggen na het douchen, om te spelen en slapen. Onmisbaar wat mij betreft.

Draagdoek

Nee dït is mijn ultieme tip! Echt, zonder deze draagdoek had ik niet gekund. Ik was bang dat het heel lastig zou zijn om hem om te doen, maar na een paar keer oefenen ging het super. De stof is fantastisch stevig en mooi en Bo slaapt er altijd lekker in. Krijg vaak opmerkingen dat het er zo mooi uitziet. Ik voel me altijd een Afrikaanse vrouw met deze doek om. Ik heb ook de draagzak van dit merk alleen is dat minder mijn ding. Krijg sneller last van mijn schouders en heb het idee dat Bo er nu al te groot voor wordt (5 maanden).

Sesamolie massage

Vanaf dag 1 nam ik in ieder geval elke dag de tijd om mezelf in te smeren met sesamolie vóór het douchen. Dus insmeren, even laten intrekken en dan warm douchen. Heel erg voedend voor je lijf na de bevalling en sesam heeft een verwarmend effect. Dat is fijn omdat je veel warmte verloren bent. Liefst biologische en ongebrande sesamolie. Te koop bij de ekowinkel.

10 minuten per dag voor jezelf

Vooral de eerste weken, eigenlijk wel maanden, zat ik helemaal in een bubble. 24/7 aan het voeden, verschonen, verwonderen en zorgen. Dat is (heel) zwaar, overweldigend en prachtig. Ik merkte dat het me zo goed deed om in ieder geval 10 minuten per dag even alleen te zijn. Gewoon even wat stretchen, even alleen in bed liggen of zachtjes bewegen op muziek. Het is zo'n cliché maar wel waar: happy mommy, happy baby. Elke keer als ik weer even oplaad dan ben ik veel leuker samen met Bowie. Dus gun jezelf die tijd! Echt waar. Laat je baby heel even verzorgen door iemand anders en doe iets waar jij van geniet en je lijf van ontspant.

Een pakje + sokjes van merinowol

Wol reguleert de temperatuur van je baby. Echt een heerlijk stofje. Bo heeft deze sokjes en pakje het meest aangehad. Even een investering, maar de rest van de kinderkleertjes heb voornamelijk gekregen. Het is het meer dan waard.

Het grootste formaat hydrofiele doek

Van de Hema. Gebruik je voor alles. Om je kindje op te leggen, als zonnedoek, voor kots, om hem mee af te drogen etc. Onmisbaar. Verder nog minimaal 8 kleine hydrofielen. Voor de rest heb ik heel weinig gekocht maar bijna alles tweedehands aangeschaft. Kleertjes kreeg/krijg ik vooral via vriendinnen die al kinderen hebben en geef ik daarna ook weer door. Als je nog vragen hebt ter voorbereiding van je zwangerschap / kraamtijd mag je me altijd mailen. Liefs Jolijn
Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf