Ontdek je sensualiteit tijdens quarantaine
1 min. leestijd

Ontdek je sensualiteit tijdens quarantaine

Deze bijzondere tijd waar je meer tijd thuis doorbrengt is een mooie kans om meer in contact te komen met je lichaam & sensualiteit. In deze blog reik ik je drie practices aan waardoor je je hoofd even kunt laten rusten en helemaal in je lijf kunt zakken.

1. Dans voor de spiegel

Voor de spiegel dansen is een bijzonder krachtige oefening! Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn lichaam meer ben gaan accepteren zoals ze is. Ik danste vroeger altijd al automatisch voor de spiegel, maar vond het op een gegeven moment een beetje gek worden. Kon ik mezelf wel zo bewonderen in de spiegel? Door mijn eigen ontwikkeling heb ik geleerd dat naar mijn eigen lichaam kijken en mezelf verleiden een liefdevolle practice is. Dat ene vetrolletje of die moedervlek maken niet meer zoveel uit. Kies een nummer uit deze Spotify-lijst, trek iets moois aan en give it a try! Hoe vaker je het doet, hoe meer je er van zult genieten. Voelt het in het begin nog wat ongemakkelijk? Dat is normaal en oké. Verlangzaam je dans en verwelkom al je gevoelens.

2. Self-pleasure

Self-pleasure is iets wat snel onderaan de to-do lijst kan belanden. Logisch, maar ook zonde. Het is wat mij betreft een grote daad van zelfliefde om jezelf pleasure te geven. Het kan zorgen voor meer levensenergie, zelfliefde, rust, ontspanning en een gevoel van genot. Mij heeft het geholpen om self-pleasure los te koppelen van masturbatie met als einddoel een orgasme. Zie het als een grote ontdekkingstocht. Maak een lekker warm plekje klaar of ga in bad, steek kaarsen aan en zet kokosolie of een andere pure olie in de buurt. Neem de tijd om je hele lijf te masseren en ga dan pas naar je yoni. Probeer je handen te gebruiken of gebruik een kristallen dildo. Een vibrator kan ervoor zorgen dat je yoni ongevoelig wordt door de onnatuurlijke trilling. Ik ben tegenwoordig verkocht aan mijn rozenkwarts dildo. Een hele mooie tool als je pijn hebt tijdens seks of niet zo gevoelig bent van binnen. Dit is mijn favoriete webshop met ook hele mooie blogartikelen voor inspiratie.

3. Yoni & Heart ademhaling

Een hele simpele oefening die je overal kunt doen en je meer in verbinding brengt met jezelf en je eigen kracht. Als je weinig tijd hebt kun je eventueel een timer zetten voor een paar minuten zodat je de tijd even los kunt laten. Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Stel je voor dat je inademt door je yoni naar je hart toe. Je kunt je bekkenbodemspieren wat aantrekken zodat je de adem echt naar boven trekt. Op de uitademing stel je voor dat je weer door je yoni uitademt en je ontspant je bekkenbodemspieren. Doe dit minstens 9 rondes en voel even na. Misschien kun je de tintelingen in je lijf opmerken? :-) 

Welke practice ga jij proberen? 

X Jolijn 

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf