Overnight Muesli met Aardbeien
in Zomer
2 min. leestijd

Overnight Muesli met Aardbeien

\ Het voelt fantastisch om weer meer energie te hebben! Een paar weken geleden was ik na het ontbijt alweer uitgeput, maar nu kan ik weer rustig sporten en mijn werk opbouwen. Het allermeest waardeer ik dat ik weer meer naar buiten kan. Ik ben niet echt een binnenzitter en het vele thuis blijven was erg confronterend. Het klopt dat een burn-out geen pretje is, maar zoals je altijd hoort leer je er zoveel van dat het uiteindelijk een cadeau is. Ik ga het nooit meer zover laten komen dat ik constant over mijn grenzen ga. Om dat te voorkomen ben ik aan een mindfulness cursus begonnen. Ik had geen positief beeld van mindfulness, het leek me gewoon suf, maar na me er in verdiept te hebben besloot ik me toch op te geven. Het is nu vier weken en tientallen meditaties verder. Langzaamaan begin ik grote verschillen op te merken. Vooral in het omgaan met emoties. Ik zeg weleens dat ik 95% gevoel en 5% ratio ben. Dat betekent dat ik alles heel intens ervaar, maar ook heftig. Door de training die ik nu doe voel ik dat ik de emoties én gedachten veel meer kan laten zijn. Dus ze zijn er nog wel, maar ik besteed er minder aandacht aan en laat me er minder door meeslepen. Het hele idee van mindfulness is niks zweverigs. Het is eigenlijk consequent de aandachtsspier trainen, zodat je meer in het NU leeft. Net zoals je je lichaam traint om in shape te blijven. Wat zou het goed zijn als dit een basisvak op school zou worden. Leren om meer in ons lichaam te zijn in plaats van ons hoofd. Mindful eten speelt uiteraard ook een rol in de cursus. Ik hou oneindig veel van eten, maar betrap mezelf er vaker dan gewenst op dat de volgende lepel alweer in noodtempo richting mijn mond schuift. Sjoerd geeft me tegenwoordig een dessertlepeltje om mee te eten en ik neem nu een momentje voordat ik ga eten om even de aandacht op het eten te focussen. Werkt goed! Het receptje van deze week is heel zomers. Overnight oats verkoelen het lichaam tijdens de warme dagen en smaken geweldig met vers seizoensfruit, zoals aardbeien, rode bessen of frambozen. Probeer het eens heel bewust op te eten. Langzaam kauwen, geen andere activiteiten en écht proeven. Je merkt dat je er meer van zult genieten en langer een voldaan gevoel vasthoudt. Overnight Muesli met Aardbeien Voor 2 personen 1 cup havervlokken 1 1/2 cup amandelmelk of andere plantaardige melk 1 el chiazaad 1 el zonnebloempitten 2 el gojibessen 2 el moerbeien 2 appels, geraspt 1 klein banaantje, in kleine stukjes 6 aardbeien 2 el cacaonibs De avond van tevoren: Rasp 1 1/2 appel grof. Snijd 1/2 appel in kleine stukjes. Mix in een kom de havervlokken, melk, chiazaad, zonnebloempitten, gojibessen, moerbeien, appels en banaan door elkaar. Zet in de koelkast. Volgende morgen: Roer de muesli even door. Verdeel over twee kommen. Garneer met aardbeien en cacaonibs en eventueel een scheutje ahornsiroop. ps Gisteren vierden Sjoerd en ik ons 1-jarige bestaan bij het restaurant van Trouw in Amsterdam. Een echte aanrader! De basis is een groentenmenu met heerlijke hapjes die je deelt. Denk aan linzen, okra, venkelsalade met watermeloen en bieten & rabarbersalade. Ik ga supergraag de hele nacht dansen in Trouw, maar daar koppel ik voortaan een etentje aan. Je vindt Trouw in de Wibautstraat.
Co
Door

Co

op 22 Jul 2014

Hi Vegadutchie, Hoe lang kun je dit gerecht in de koelkast bewaren? Ik maak graag een aantal porties tegelijk, als dat kan..

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Aug 2014

Ik denk maximaal 2 nachten. In verband met het verse fruit dat erin zit.

Gezond kamperen - Vegadutchie
Door

Gezond kamperen - Vegadutchie

op 27 Jul 2015

[…] Heeft ons zo vaak gered tijdens de weken in het buitenland. Je kunt het altijd maken, ook al heb je verder niks mee. Kook het met een beetje water (of plantaardige melk) en een snuf kaneel en klaar. Een supergezond en vullend ontbijt wat je eenvoudig oppimpt met vers fruit, nootjes of cacaonibs. Sla een paar pakken in en je bent gegarandeerd van een goede start van je dag. Wij maakten bijvoorbeeld vaak de Overnight Muesli met Aardbeien. […]

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf