Follow us to receive the latest news!
Follow us to receive the latest news!
<:optin-form-placeholder>
Pasta met Muntpesto & Broccoli
Aankomende donderdag is mijn boekpresentatie! Ik vind het zo spannend! Dit is het moment waar ik anderhalf jaar op gewacht heb. Gisteren had ik het boek voor het eerst in mijn handen en het is zo mooi geworden. Jullie kunnen het al zien op Facebook of Instagram. Meer over het boek op het blog volgende week. Heb je zin om er donderdag bij te zijn en een glaasje champagne mee te drinken en een gesigneerd boek te kopen? Je kunt je aanmelden via aanmelden@nieuwamsterdam.nl. Pesto & Pasta! Een killercombi. Ik ben altijd dol geweest op pasta. Een groot bord met verse pasta, een scheutje olijfolie en zeezout en ik ben gelukkig. Sinds een paar weken heb ik bruine rijst pasta ontdekt die echt heerlijk is! Helemaal glutenvrij, maar nog steeds zacht van textuur. Ik vond hem bij de Ekodis in Amsterdam, maar als je wat verder weg woont kun je hem ook online bestellen. Deze Pasta met Muntpesto & Broccoli is echt te gek! De doperwten, broccoli, munt & rucola geven de knalgroene kleur aan dit gerechtje. Ik maakte dit pastarecept vorige week met wat restjes die we nog in huis hadden. Hij is echt heel makkelijk te maken en heel yummy! De bruine rijst pasta zorgt ervoor dat je goed verzadigd blijft en je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Eet je alleen? Dan doet deze pasta het de volgende dag érg goed als lunch. Pasta met Muntpesto & Broccoli voor 2-3 personen 200 gram glutenvrije pasta * ik gebruikte bruine rijst pasta 1 kleine broccoli, in roosjes + stam geschild en in plakjes 1 rode ui, in dunne ringen 1 teen knoflook, fijngesneden 1 cup (250 g) doperwten uit de vriezer 1 el Italiaanse kruiden 1 el olijfolie voor de pesto 2 handen rucola 1 hand muntbladeren 4 el geroosterde zonnebloempitten 4 el olijfolie sap van 1/2 citroen zout en peper Doe de rucola, munt, zonnebloempitten en citroensap in de keukenmachine. Zet aan en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot een pesto ontstaat. Breng deze op smaak met zout en peper. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit de ui en knoflook zo'n 3-5 minuten tot goudbruin. Voeg de broccoli toe met de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels water. Doe de deksel op de pan en laat in zo'n 8 minuten op vrij laag vuur gaar worden. Voeg dan de doperwten toe en schep goed om tot ze warm zijn. Draai het vuur uit. Voeg de pesto en pasta aan het broccolimengsel toe en schep goed om. Proef en breng verder op smaak naar wens. Verdeel over twee mooie borden en serveer met een takje munt.
Linda
op 01 Jun 2015Elsbet | La Vie Pure
op 31 May 2015Vegan Pasta Rucolapesto - Vegadutchie
op 30 Aug 2016Violette
op 26 Jun 2018Jolijn
op 26 Jun 2018