Regenboog Springrolls
6 springrolls Benodigdheden
Grote koekenpan of bak (om te vullen met water) Snijplank Mes Bord Ingrediënten 6 ronde rijstvellen 1/4 rode kool 1 romeinse sla 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1/2 komkommer 2 grote wortels 1 avocado Tahin sausje 3 el tahin takje verse peterselie 3 tot 4 el water sap van limoen snufje zeezout peper zwarte sesamzaadjes sojasaus Was alle groenten en snijd deze julienne oftewel in reepjes. Vul een grote koekenpan of schaal met warm water en leg hier een rijstvel in. Rijstvellen zijn hard als ze uit de verpakking komen en zodra je ze voor 1 minuut in het warme water legt worden ze zacht en buigzaam. Als het rijstvel zacht genoeg is haal je dit er voorzichtig uit en leg je het op een schone snijplank. Nu kun je het gaan vullen met al de lekkere groenten. De groenten leg je ongeveer iets onder het midden en zorg dat er zo’n 4 cm van de onderste rand en zijkanten vrij blijft. Rol de onderste rand zo strak mogelijk over de groentes, rol verder, duw de zijkanten naar binnen en rol verder tot een rol, zoals een loempia. Snijd deze loempia in tweeën en ga zo verder met de andere 5 rijstvellen. Zet de regenboog spring rolls leuk rechtop in een schaaltje, besprenkel ze met limoensap en strooi er wat sesam zaadjes overheen. De regenboog spring rolls zijn klaar! Serveer ze uiteindelijk met een tahini sausje en sojasaus. Super lekker! X Jolijn & Andrea
Wieneke
op 01 Jul 2016Fabienne
op 21 Jun 2016Jolijn
op 24 Jun 2016