Spruitjesschotel met Vega Spekjes & Hazelnoten
1 min. leestijd

Spruitjesschotel met Vega Spekjes & Hazelnoten

spruitjes-hazelnoten-zoeteaardappel-vegan-recept

Marije -vrouw van mijn vader- is een keukenprinses. Thuis was ik gewend om uit pakjes te eten, maar toen zij in mijn leven kwam maakte ik kennis met vers en gezond. Dit recept komt van haar hand en is ver-ruk-ke-lijk. Ik werd ermee verrast toen ik een paar weken geleden even langshopte. Als ik dit proef wordt ik nog verliefder op vegan eten! Het zit zo vol met pure smaken. Ik was vergeten hoe dol ik ben op spruitjes. Willen jullie ook meer recepten met spruitjes of sta ik alleen?

Spruitjes met geroosterde hazelnoten

Voor 2 personen

500 gram spruitjes 1 grote zoete aardappel in de schil 100 gr bruine hazelnoten 1 doosje vegetarische bacon van de Vegetarische Slager 1 rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst wat takjes verse tijm; geritst zodat alleen de blaadjes overblijven olijfolie extra vierge vers gemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in plakjes en vet ze in met een klein beetje olijfolie. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. De aardappel moet heel zacht zijn. Doe de hazelnoten in een droge koekenpan, rooster 5 minuten en schud goed om. Laat afkoelen en wrijf tussen keukenpapier de velletjes eraf. Hak de noten fijn.

Maak ondertussen de spruitjes schoon. Kook de spruitjes gaar in zo’n 7 minuten. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie of kokosolie en bak de vegetarische bacon zo'n 5 minuten. Schep in een bakje. Fruit nu in de koekenpan de ui, knoflook en tijm in een scheutje olijfolie, zo’n 3 minuten. Voeg de uitgelekte spruitjes en de gekneusde hazelnoten toe. Bak nog zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Schep de zoete aardappel op de borden, verdeel het spruitjesmengsel erover en doe er nog een scheutje olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en peper. Eetsmakelijk!

vegan-spruitjes-spekjes-hazelnoten-recept
x Jolijn  
Marielle
Door

Marielle

op 22 Nov 2015

Lekker! Ga ik volgende week maken!!

Marielle
Door

Marielle

op 30 Nov 2015

Gemaakt en was heerlijk!! In plaats van de zoete aardappel heb ik pastinaakpuree gemaakt. Dit gerecht komt vaker op het menu : )

Jolijn
Door

Jolijn

op 03 Dec 2015

Goed om te horen!!

marije
Door

marije

op 16 Nov 2015

Lief! Inmiddels ben je zelf de vegakoningin! Ik ga deze zeker maken op dag 10 van de detox! Dat hebben we dan wel verdiend!

inèz
Door

inèz

op 20 Dec 2015

Ik ga hem vandaag weer naken. Wordt de derde dag dat ik dit heerlijke gerecht deze week eet.

inèz
Door

inèz

op 20 Dec 2015

Ik ga hem vandaag weer naken. Wordt de derde dag dat ik dit heerlijke gerecht deze week eet.

Jolijn
Door

Jolijn

op 21 Dec 2015

My mommy rocks <3

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf