Sushi met Gember & Gerookte Tofu
in Zomer
0 min. leestijd

Sushi met Gember & Gerookte Tofu

sushi-vegan-zondervis-recept-gezond
Sushi met Gember & Gerookte Tofu Als je eenmaal weet hoe je een sushirol maakt dan gaat het sneller dan je denkt. Deze heerlijke variant met gerookte tofu, avocado, gember en chili is lekker fris voor de zomer. Je kunt ook meteen twee keer zoveel maken en de rest meenemen als lunch de volgende dag. 2 personen
3 norivellen 175 gram sushirijst, gekookt via de aanwijzingen op de verpakking 1/2 el gember, fijngehakt 1/4 el chilivlokken 1 el rijstazijn 1/2 avocado, in reepjes 1/2 blok gerookte tofu 1/3 komkommer, in reepjes 1/3 cup edamame handje verse koriander, fijngehakt sojasaus wasabi Schep de rijstazijn, gember en chilivlokken door de gekookte rijst en laat helemaal afkoelen. Pak een norivel en verdeel de rijst erover. Leg de tofu, avocado, komkommer, edamame en wat verse koriander erop en rol de sushi op. De roltechniek voor deze maki sushi's leer je in deze post. Herhaal met de andere vellen. Snijd de rol in 8 stukken met een vlijmscherp mes. Serveer de sushi met sojasaus en wasabi en een lekker drankje.
sushi-vegan-recept-avocado-tofu
Help, Tine komt eten! – The Green Toast
Door

Help, Tine komt eten! – The Green Toast

op 09 Mar 2017

[…] kaasvrije mac ’n cheese, pitabroodjes met falafel, plantaardige quiche, bier-tempeh pie, sushi zonder vis of groentelasagna. Je vindt in hier in elk geval tonnen […]

Margje
Door

Margje

op 24 Aug 2015

Kan je ook bruine Japanse rijst gebruiken in plaats van witte rijst?

Jolijn
Door

Jolijn

op 25 Aug 2015

Ha Margje, op zich kan dat, maar hij plakt wel iets minder dus dan zul je hem heel strak moeten oprollen. Als je een gezondere variant wilt maken kun je ook gierst gebruiken.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf