Vegan Hot Choco met Slagroom. Echt de allerlekkerste!
Vegan Hot Choco met Slagroom. Echt de állerlekkerste.
Januari is guur en donker. Tijd voor veel chocolademelk. Heel veel. Normaal gesproken meng ik wat havermelk met cacao, maar ik wilde méér. Een beker vol romige chocolademelk met slagroom, karamel en crispies. Deze versie komt dichtbij perfectie. Romig, vol, zoet en verwarmend. Deze drank maakt je film- of chillavondje compleet! Voor 2 mokken
250 ml romige kokosmelk 250 ml amandelmelk - zelfgemaakt of ongezoet uit pak 3 el cacaopoeder 1 el ahornsiroop snuf kaneel 1/2 tl vanille-essence kokosslagroom of sojaslagroom spuitbus Optionele toppings: kaneel, gesmolten chocolade, gehakte nootjes, karamel of cacaonibs Warm in een klein steelpannetje de kokosmelk en amandelmelk op, maar breng niet aan de kook. Voeg de cacaopoeder toe en roer net zolang met een garde tot alle klontjes verdwenen zijn. Zet het vuur uit en roer de ahornsiroop, kaneel en vanille erdoor. Schenk in twee mokken en serveer met slagroom en eventuele topping. Rol je op in een deken en geniet van deze vegan hot choco!
Liefs Jolijn PS. Ga jij dit recept maken? Deel jouw eigen versie met de #vegadutchie tag. Ik ben benieuwd wat jij ervan maakt!
Mieke
op 16 Sep 2017Verie
op 30 Jan 2017Jolijn
op 31 Jan 2017Lisa
op 30 Jan 2017Jolijn
op 31 Jan 2017Yvonne
op 30 Jan 2017Jolijn
op 31 Jan 2017Demi | StudioKOOK
op 15 Feb 2017