Vegan Walnoot Bolognese
Wie aan spaghetti bolognese denkt, denkt aan tomaten-gehaktsaus. Ik heb de code gekraakt voor het perfecte plantaardige bolognese-gehakt. Dit recept doet me denken aan een oude foto waarop ik als klein meisje de spaghettislierten in mijn haar heb hangen en de saus over mijn wangen heb gesmeerd. Om de typische vleesachtige structuur voor spaghetti bolognesete te creëren heb ik walnoten en paddestoelen gebruikt. De kruiden, rode wijn en ahornsiroop geven de saus daarnaast een lekkere diepe smaak. Dit is écht comfort food dat goed smaakt met een glas goede wijn.
Voor 4 personen 1 el olijfolie + extra 1 rode ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 wortel, in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes 400 gram kastanjechampignons 1 cup / 125 gram walnoten, geroosterd 1 tl paprikapoeder 1 tl oregano, gedroogd 6 zongedroogde tomaten 1 el sojasaus 1 tl ahornsiroop of suiker 660 ml tomatenpassata 4 el rode wijn (optioneel) hand peterselie, fijngehakt hand basilicum, in stukjes gescheurd 1 tl zout 1/4 tl zwarte peper 300 gram spaghetti Doe de walnoten, paprikapoeder, oregano, zout en zongedroogde tomaten in de keukenmachine. Druk een paar keer op de 'pulse' knop zodat het een grof mengsel wordt. Voeg de champignons toe en zorg dat er een mengsel staat dat een beetje op gehakt lijkt. Verwarm in een sauspan een eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de bleekselderij en wortel toe en fruit nog ongeveer 4-5 minuten. Voeg het walnotenmengsel toe en bak nog 1 minuut. Voeg nu de tomatenpassata, sojasaus, ahornsiroop en rode wijn toe. Laat 25 minuten pruttelen op laag vuur. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de saus verder op smaak met peper en zout en roer de basilicum erdoor. Verdeel de spaghetti over vier borden en serveer met de saus. Garneer met de peterselie en een scheut olijfolie. Buon appetito! Ga jij dit recept maken? Tof als je het deelt op
Instagram of
Facebook met de #vegadutchie! X
Jolijn
Tessa
op 17 Jan 2017Jolijn
op 23 Jan 2017Tine
op 12 Jan 2017Jolijn
op 12 Jan 2017Harriët
op 14 Mar 2017Jolijn
op 29 Mar 2017Jolanda
op 30 Jan 2018Jolijn
op 30 Jan 2018Astrid
op 14 Aug 2017Jolijn
op 22 Aug 2017inèz
op 11 Jan 2017Jolijn
op 12 Jan 2017Anique
op 17 Jan 2017Jolijn
op 23 Jan 2017Jasmijn
op 11 Feb 2017Jolijn
op 14 Feb 2017Nurania
op 12 Jan 2017Jolijn
op 13 Jan 2017Nurania
op 13 Jan 2017Debbie
op 02 Mar 2017Jolijn
op 07 Mar 2017Neel Schmidt
op 13 Jan 2017Neel Schmidt
op 13 Jan 2017Jolijn
op 23 Jan 2017Judith
op 08 Mar 2017Jolijn
op 10 Mar 2017Monique
op 12 Sep 2017Bianca
op 02 Sep 2017Jolijn
op 11 Sep 2017Monique
op 12 Jan 2017Jolijn
op 13 Jan 2017inèz
op 23 Feb 2017Cor
op 23 Feb 2017Nicole
op 25 Jun 2017Jolijn
op 22 Aug 2017Demi | StudioKOOK
op 15 Feb 2017Caroline
op 22 Apr 2018Jolijn
op 24 Apr 2018