Warme Overnight Oats
warme-overnightoats-vegan-winter-recept
Overnight oats is een van mijn favoriete ontbijtjes. Het is zo veelzijdig als een boterham, simpel als een bakje yoghurt en makkelijk mee te nemen als een energiereep, maar het heeft een nadeel: het is zo koud. Ik eet meerdere keren per week overnight oats. Ik vul de avond ervoor in vijf minuten een pot met wat havervlokken, fruit, plantaardige melk en wat toppings en die neem ik mee naar mijn werk waar ik - heel slecht - achter mijn computer ontbijt. Maar nu het buiten kouder wordt, begint mijn lichaam te protesteren tegen een pot met koude oats uit de koelkast. Ik heb er iets op gevonden. Jolijn heeft al eerder een paar hele lekkere recepten voor overnight oats en overnight muesli gemaakt, waarvan deze mijn favoriet is. Deze nieuwe is supersimpel en extra verwarmend voor tijdens de koude dagen in de herfst en de winter.
overnightoats-apple-vegan-healthy-recipe
Warme Overnight Oats voor 1 persoon ½ cup havervlokken ⅓ cup amandelmelk (of andere plantaardige melk) ½ cup kokend water 1 appel ½ eetlepel kaneel snufje cayennepeper Optionele toppings: eetlepel amandelpasta (goed roeren) handje krenten handje moerbeien Snijd de appel ongeschild (als je geen bio appel gebruikt kun je hem beter wel schillen) in kleine stukjes. Gebruik een glazen pot en doe daar de oats, de melk, de appelstukjes, de kaneel, de cayennepeper en eventueel wat extra toppings in. Draai de deksel op de pot en schud alles even flink door elkaar. De volgende ochtend kook je het water en dat voeg je toe aan de oats. Schud nog een keer en dan kun je je ontbijtje uit de pot eten of eerst in een bakje doen. Dit ontbijt is ook geschikt voor onderweg. Vergeet dan geen lepel mee te nemen!
breakfast-overnightoats-vegan-winter-recipe
Bo
Door

Bo

op 08 Jul 2016

Hoi! Ik maak het nu elke dag haha heeeel lekker zeg. Ik doe er dan ook kokossnippers en amandelschaafsel bij maar een ding lukt niet helemaal.. de structuur wordt niet goed na het kokende water toe te voegen.. hoeveel ml kokend water moet er bij? Ik zit heel de tijd aan de 120 ml omdat ik ergens op een website de maten 1/2 cup als 120 ml had gezien maar dit klopt volgens mij totaal niet! Ik wil het graag weten want het is zo lekker !! En ik denk helemaal als ik er gewoon de goede hoeveel water bij kan doen. Groetjes, Bo

Jolijn
Door

Jolijn

op 08 Jul 2016

Hi Bo, als ik 1 cup havervlokken neem doe ik ongeveer 1,25 cup water/melk. Dat vind ik persoonlijk de lekkerste structuur geven. Je moet het wel een nachtje laten staan he :-). Laat je weten of het is gelukt?!

Bo
Door

Bo

op 08 Jul 2016

Hoi Jolijn! Bedankt voor je reactie maar hoeveel is nou een cup? Haha ik zoek op internet en dan staat er 120 ml is een 1/2 cup? Maar het recept wat ik dan volg is als volgt: 80 ml amandelmelk 45 gr havermout 120 ml kokend water haha ohhh ik heb geen idee of het zo klopt? Groetjes! Bo

Jolijn
Door

Jolijn

op 10 Jul 2016

Ha Bo, 1 cup = 250 ml Je kunt ook altijd makkelijk googlen. Bijvoorbeeld: 1 cup oats how many grams. Succes!

Jannita
Door

Jannita

op 15 Dec 2015

Ik gebruik een soep-heater van sistema! en dan in de ochtend dus gewoon wat water erbij en 3 min in de magnetron. Geen gespetter en/of kapotte mokken. Plus een waterdichte handenwarmer :)

Yoland Roos
Door

Yoland Roos

op 21 Sep 2017

Hi, Door een magnetron te gebruiken, haal je alle prana uit je voeding.

Tine
Door

Tine

op 12 Oct 2015

Wat een geniaal idee om kokend water toe te voegen om de oats op te warmen! Appel&kaneel is dezer dagen ook een favoriet hier voor in door de havermout. Dit receptje gaat straks de koelkast in voor morgenvroeg!

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Oct 2015

Is het lekker geworden?

Tine
Door

Tine

op 13 Oct 2015

Heerlijk! Last-minute idee vanmorgen was om er wat pumpkin butter Door te roeren (http://ohsheglows.com/2012/09/11/all-natural-pumpkin-butter-from-scratch-many-ways-to-use-it/ ), mmm!

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 13 Oct 2015

Klinkt heerlijk. Dat is ook precies wat ik zo leuk vind aan overnight oats: je kunt er zo veel kanten mee op!

Britt
Door

Britt

op 12 Oct 2015

Ik sluit me aan bij de eerdere reacties: wat een geniaal idee! Ik koop nu af en toe die havermout bakjes van Grod om wat warms makkelijk mee te kunnen nemen, maar die zijn aardig aan de prijs. Dit is een heel goed alternatief!

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Oct 2015

Ja zeker. En echt heel erg lekker. Succes!

Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 12 Oct 2015

Cool, dit bewaar ik!

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Oct 2015

:-)

Sabrina
Door

Sabrina

op 16 Nov 2015

Heerlijk ontbijt! Voor morgenochtend staat het alweer klaar, deze keer met de kurkumapasta van de golden milk :)

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 17 Nov 2015

Goed erdoorheen roeren die kurkumapasta, maar dan is het ook echt heerlijk!

Sascha
Door

Sascha

op 13 Oct 2015

Gebruik je hiervoor havervlokkennof havermout? Lijkt me een heerlijk recept.

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 13 Oct 2015

Hi Sascha, Dat maakt niet uit. Wij gebruiken wat in huis is. Gr, Sjoerd

Mary
Door

Mary

op 13 Oct 2015

Nog de. Idee. O bain Marie verwarmen. De pot in een pannetje warm water opwarmen. Vanmorgen uitgevonden, want het opwarmen in de pan werd zo'n plakzooi.

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 13 Oct 2015

Hi Mary, Au bain marie verwarmen geeft zelfs het beste resultaat, maar deze methode met een scheutje kokend water is wel net iets makkelijker en dat maakt voor mij op kantoor nét even het verschil. Als je liever een pannetje gebruikt dan is dit misschien wel een leuke om eens te proberen: https://jo-lyn.nl/pompoen-oatmeal/ Gr, Sjoerd

Aafke
Door

Aafke

op 13 Oct 2015

Super idee! En klinkt net als alle andere recepten weer heerlijk! Pas wel een beetje op met kokend water in een koude glazen pot gieten, niet ieder glas kan daar tegen en je schrikt je een hoedje als het springt kan ik uit ervaring zeggen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Oct 2015

Mijn lievelingsmok is net gister gebarsten en ik schrok ook heel erg! :-)

Petra
Door

Petra

op 12 Oct 2015

Ik vind dit een super goed idee! Ga het zeker proberen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Oct 2015

Ben benieuwd hoe je het vindt!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf