Winterse Snert met Vegaworstjes
in Soep
0 min. leestijd

Winterse Snert met Vegaworstjes

In een winterse week als deze is er niets lekkerders dan verwarmende maaltjes maken. Deze winterse snert met vegaworstjes voldoet aan alle eisen. Hij is vullend, warm en zoutig. Een heerlijk gerecht om op te eten na een lange wandeling in de winterzon.  

Winterse Snert met Vegaworstjes

Het traditionele recept van snert bevat veel vlees, maar gelukkig zijn er tegenwoordig superlekkere vleesvervangers. Mijn vega-variant bevat worst. Vegaworstjes vind je in verschillende soorten en maten; van seitan tot tofu. Voor 2 porties 150 gram spliterwten 1 ui 1 aardappel 1 wortel Flinke hand peterselie 1000 ml groentebouillon 2 laurierblaadjes 4 vegan worstjes Pak een pan en doe daarin de spliterwten met 750 ml groentebouillon en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 30 minuten doorkoken op laag vuur. Voeg nu de ui, aardappel, wortel en de helft van de peterselie toe. Als er al veel vocht is opgenomen kun je nog 250 ml water toevoegen. Laat nog 30 minuten doorkoken en proef of de spliterwten zacht genoeg zijn. Breng de soep verder op smaak met zout en peper indien nodig. Serveer de snert met plakjes vegaworst en de rest van de peterselie.
Ga je dit recept maken? Leuk als je hem deelt via Instagram met de #vegadutchie tag! X Jolijn
Anique
Door

Anique

op 03 Mar 2018

Vandaag gemaakt, maar totaal mislukt! Het was meer groenten soep dan erwten soep, en een beetje te zout, Hij werd niet dik! Volgende keer nog maar eens proberen..;)

Jolijn
Door

Jolijn

op 06 Mar 2018

Oh nee! Hij hoort wel echt dik te worden. Misschien volgende keer iets langer laten koken of staafmixer erdoor? Ik ga hem zelf ook nog een keer maken om te kijken of hij lukt.

Lotte
Door

Lotte

op 02 Mar 2018

Hoi Jolijn, Wat een kou, ik wil deze snert!? Maar welke vegaworstjes gebruik jij? De meeste die ik tegenkom zijn vaak niet vegan.. Gr. Lotte

Jolijn
Door

Jolijn

op 06 Mar 2018

Leuk dat je hem wilt maken! Ik gebruik de mini wieners van de Ekoplaza :)

Emily
Door

Emily

op 06 Mar 2018

Ik heb net als jij een poos dagelijks een blogpost geplaatst maar na een tijdje besloot ik dat het te veel werd. Er verschijnen nog steeds een 4 à 5-tal blogposts per week en dat tempo ligt me veel beter. Gaat het eens wat minder dan ga ik me niet meer afjagen om mijn planning bij te benen, dan verschuif ik gewoon een aantal zaken en ik hoop dat dat voor jou ook meer vrijheid geeft. Jammer genoeg zitten er nog steeds maar 24 uur in een dag en moeten er ook nog wat andere zaken gebeuren. Bij mij gaat lezen als ontspanning ook nog steeds voor op bloggen.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf