Het Yoni Ei ~ maak je seksuele energie wakker
3 min. leestijd

Het Yoni Ei ~ maak je seksuele energie wakker

Een yoni-ei is juicy! Het maakt je yoni gevoeliger & opener. Sinds ik haar consistent gebruik ervaar ik meer gronding, orgastische energie, lekkere golfjes in mijn yoni én het voelt als thuiskomen in de onderkant van mijn lijf. Ik wil je met dit blog aanmoedigen je eerste yoni-ei aan te schaffen en jouw yoni wakker te maken. 

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van een yoni-ei?

* meer seksueel genot kunnen ervaren * versterken van vaginale orgasmes * oud trauma uit de yoni laten gaan * meer gronding ervaren * meer seksuele energie in je dagelijkse leven * verbinding met je baarmoeder, buik & yoni ervaren en uit je hoofd komen * meer zin in seks * makkelijker nat worden * helpt bij incontinentie * stimuleert verschillende drukpunten in je vagina waardoor je meer vitaliteit ervaart * meer in verbinding met je vrouwelijke energie * schaamte over seksualiteit & je vagina achterlaten

Waar komt het gebruik van een yoni-ei vandaan?

De traditie van het gebruik van het yoni-ei gaat tot duizenden jaren terug. De oude Chinesen geloofden dat de seksuele organen het centrum waren van gezondheid, overvloed en vitaliteit. Als je seksuele organen sterk waren dan stond je stevig, gezond & energiek in het leven. De yoni werd gezien als een heilige plek die je levenskracht kon vergroten. In die tijd werden de yoni-eieren alleen gebruikt door vrouwen uit koninklijke kringen, omdat werd geloofd dat gezondheid, schoonheid en vitaliteit bereikt konden worden door de yoni in goede conditie te houden. Ook was het een manier om seksuele energie om te zetten naar spirituele energie voor meer rust en helderheid.

Hoe breng ik mijn yoni-ei in?

Warm het ei op onder stromend warm water. Ga liggen of zitten op een comfortabele plek en houd het ei tegen je hart aan. Zet een intentie voor de practice. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ik wil meer liefde voelen, ik wil oud trauma uit mijn yoni laten gaan, ik wil meer genot voelen, ik wil meer verbinden met de oerkracht van mijn yoni, ik wil aanwezig zijn etc. Je kunt wat kokosolie pakken en de opening van je yoni insmeren (zelf doe ik dit niet). Leg het eitje er dan tegenaan en vraag aan je yoni: mag ik het ei inbrengen? Als je een 'nee' hoort, accepteer het dan. Eventueel kun je dan je borsten masseren en het daarna nog eens proberen. Als je een 'ja' ontvangt kun je op de inademing je vagina ontspannen en op de uitademing aanspannen. Zo zuig je het als ware naar binnen.

Wat doe ik daarna?

Je kunt van alles doen met je ei in. Bijvoorbeeld een (kundalini) yoga sessie, ecstatic dance, meditatie of juist speciale oefeningen om meer te verbinden met je yoni. Een simpele oefening is om op de uitademing de spieren rondom je anus, vagina en navel op- en in te trekken en op de uitademing alles helemaal te ontspannen. Misschien voel je dan ook wel al zachte golfjes door je yoni heenstromen. Hoe meer je het yoni-ei gebruikt, hoe meer genot je in je yoni zult ervaren. Je kunt ook mijn  5 yoga oefeningen om je levensenergie wakker te maken doen.

Hoe haal ik mijn yoni-ei er weer uit?

Om te beginnen kun je voor een ei kiezen dat doorboord is. Je kunt er een flosdraad doorheen halen en een knoopje maken aan het einde. Zorg ervoor dat de draad een stuk uit je yoni komt. Je kunt het ei er zo makkelijk weer uittrekken terwijl je met je bekkenbodemspieren uitduwt. Je kunt je yoni-ei ook makkelijk uitduwen zonder draad. Ik ga meestal in een squat zitten en duw het ei er zo snel uit. En no worries, je ei kan niet kwijtraken omdat je yoni begrenst wordt door je cervix (baarmoederhals).

Hoe zorg ik dat mijn ei (energetisch) schoon blijft?

Spoel je yoni-ei na elk gebruik grondig af onder lauw water met eventueel essentiële olie zoals lavendel of tea tree. Kook je ei nooit, dan verliest het haar werking. Je kunt je ei af en toe energetisch opladen door haar onder de volle maan te leggen, haar schoon te maken met palo santo of salie, haar voor een paar uur in zout water te leggen of haar een nachtje te begraven in de aarde. Als ik voel dat ik meer mannelijke energie nodig heb dan leg ik haar soms een half uur in de volle zon.

Welk soort yoni-ei zal ik kopen?

Ten eerste: volg je intuïtie. Waar word jij naartoe getrokken? Bij welke steen heb je meteen een gevoel van YES! deze heb ik nodig? Als je het niet weet dan is een mooie eerste keuze een jade-ei. Een paar kwaliteiten van jade: het versterkt de nier-energie, het brengt emoties in balans, het werkt grondend & het opent je hart.

Aanbevolen webshops voor een yoni-ei

Yoni Pleasure PalaceYoniYoga Wil je meer support op jouw pad? Ik bied 1~1 Embodiment Sessies aan voor vrouwen die zich willen verbinden met hun seksualiteit & vrouwelijke kracht. X Jolijn 

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf