Zomerse Bosbessen Smoothie
in Zomer
1 min. leestijd

Zomerse Bosbessen Smoothie

Hallo! vanaf het dakterras van mijn vader in Watergraafsmeer. Of nee, ik zit eigenlijk op het opperdak daarboven, heel hoog met adembenemend uitzicht over Amsterdam. Als kind zocht ik al altijd naar 'viewpoints' of torens om in te gaan, zodat ik alles kon overzien van bovenaf. Uitzichten maken me gelukkig. Alles ziet er anders uit en je kunt je zo lekker verbazen: "Oh, staat de Arc de Triomph echt daar?!". Het relativeert ook, alles lijkt zo klein en nietig. Nu zit ik dus op de bovenste tree van het minitrappetje naar het dak en als ik van mijn kladblok opkijk zie ik de Amsteltorens met daarboven vliegtuigen die hun daling inzetten naar Schiphol. In m'n linkerooghoek glinstert de Arena en rechts zie ik de torens van het Tropenmuseum boven de daken uitpoppen. Voor mij is dit de ultieme plek om inspiratie op te doen, even een ander perspectief. Ondertussen word ik flink verhit door de zon. Volop zomer, donderdag wordt het 26 graden!, en tijd voor watermeloen, aardbeien, bessen, zomerbietjes en sla. Licht eten staat nu op mijn menu met af en toe een pannenkoek tussendoor. Sjoerd heeft namelijk het beste glutenvrije, suikervrije, vegan pannenkoekenrecept ooit uitgevonden. Hij komt in mijn boek! De choco- en pindakaassmoothies heb ik grotendeels verwisseld voor wat fruitiger varianten en onderstaande bosbessensmoothie is een gegarandeerde zomerhit. Serveer met rietjes in de ochtendzon. Zomerse Bosbessen Smoothie Door de toevoeging van de pindakaas en chiazaad blijf je lekker lang volzitten. Scheelt weer snacktrek. Recept voor twee 3 bananen, in stukjes en gepeld ingevroren 2 handen bosbessen, uit de vriezer is prima 400 ml rijstmelk, of andere plantaardige melk 1 el pindakaas 2 el chiazaadjes ½ tl vanillepoeder 4 ijsklontjes snuf zout Doe alles in de blender en laat tot een egale smoothie mixen.
Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 02 Jul 2014

Klinkt heerlijk!

carolien
Door

carolien

op 04 Jul 2014

Hoi Jolijn, Ik volg je al een tijdje vanwege je fantastische recepten, maar zeker nu je een burnout heb ben ik steeds benieuwd hoe het gaat daar. Nu volg ik toevallig ook een andere website, jw.org, en daar is net een nieuw artikel gepost over over omgaan met een burnout, dus die wilde ik even met je delen. Hier kun je m vinden: http://www.jw.org/nl/publicaties/tijdschriften/g201409/burn-out-werk-voorkomen/ Ik hoop dat je er wat aan hebt en wens je veel sterkte met opkrabbelen! Groetjes Carolien

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf