Zonnige Picknick Bowl
budha-bowl-vegan-recept-gezond4
Mijn detox zit er bijna op! Op de valreep maakte ik nog een zeer lekker detoxproof receptje dat zo lekker is dat ik hem direct met jullie wilde delen. Oké, eigenlijk heeft Sjoerd de hummus ontdekt en ik heb hem nog wat opgepimpt. Deze picknick bowl is heerlijk voor in het park. Lekker dippen met verse groenten en crackertjes. Vanmiddag gaan we met kleedje, eten, drinken, frisbee & muziek naar het park om te genieten van de eerste échte lentedag. Na bijna drie weken detoxen ben ik weer heel wat inzichten rijker. Zo at ik bijvoorbeeld al een lange tijd geen witte suiker meer, maar wel veel gedroogd fruit en ahornsiroop. Ik wilde eigenlijk na iedere maaltijd wel iets zoets en tussendoor het liefst ook nog. Na de 21-daagse milde detox die ik volgde merkte ik dat ik na een paar dagen helemaal geen behoefte meer had aan die zoete tussendoortjes. Ik bakte bijvoorbeeld een bananenbrood zonder zoetmiddelen en opeens was dat al meer dan zoet genoeg. Top dat ik dit ontdekt heb, want de ups & downs die bij het eten van zeer zoete lekkernijen horen zijn nu verdwenen. Wil niet zeggen dat ik de zoetmiddelen helemaal skip, want ik hou van mijn uitzonderingen, maar ik weet nu wel dat ik makkelijk zonder kan en me nog beter voel ook. Wat gebeurde er nog meer tijdens het detoxproces? Ik voelde me vooral de eerste week heel licht, geconcentreerd en soms zelfs euforisch. Ik merkte dat ik genoeg had aan kleine porties ter grootte van mijn vuist, terwijl ik normaal altijd best veel eet. Fijn om te voelen dat als je minder eet je ook minder trek hebt. Tijdens iedere detox heb ik wel cravings voor iets. Vorige keer was dat bijvoorbeeld chocolade. Deze keer heb ik de smaak zoet totaal niet gemist, maar wel snakte ik af en toe naar een koud biertje! Opvallend, want ik drink normaal gesproken heel weinig alcohol. Interessant om te merken hoe het tijdens iedere detox weer anders is. Conclusie: ik ben trots, voel me sterk, heb nieuwe inzichten gekregen, kijk uit naar de volgende detox én een koud biertje. Milde Lente Detox Ben jij klaar voor een grote schoonmaak voordat de zomer begint? Je kunt je nog aanmelden voor de Milde Lente Detox van 1-22 mei. Verder geef ik zondag 10 mei de Zomerproef! Yoga & Detox Workshop met Sanne Theben Terville. Je leert veel over yogahoudingen en voeding die het detoxproces bevorderen. Ook krijg je een heerlijke detoxsmoothie & snack.
budha-bowl-vegan-recept-gezond5
Zonnige Picknick Bowl Deze Picknick Bowl is perfect voor een zonnige lente- of zomerdag. Hij is simpel te maken en zit boordevol goede vitaminen en mineralen. Je kunt er lekker van dooreten, want het grootste deel bestaat uit reepjes -rauwe- groenten. En de aubergine hummus hieronder is out of this world. Yum! +/- 2 personen voor de auberginehummus 1 potje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt 1 middelgrote aubergine, gewassen 2 el tahin 8 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 1 tl komijnzaad 1 tl paprikapoeder snuf chilipoeder handje verse peterselie of koriander 1/2 tl zout Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in vieren en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet in de oven een laat gaar worden in ongeveer 45 minuten of tot je er gemakkelijk in kunt prikken met een vork. Laat 10 minuten afkoelen. Doe dan alle ingrediënten in de keukenmachine en laat pureren tot een egale hummus. Voeg naar smaak meer olijfolie of kruiden toe. Veel verschillende groenten! Ik koos deze keer voor: Avocado Wortel Cherrytomaatjes Kiemen Bleekselderij Zoete aardappel Spinazie Courgette Ook lekker: Broccoli Bloemkool Paprika Bietjes Komkommer Je kunt er ook kleine crackertjes bij serveren. Pak een groot bord of een schaal en schep de hummus in het midden. Schik de groenten eromheen en voila! De zonnige picknick bowl is klaar! Dip de reepjes groenten en/of crackertjes erin en enjoy in het zonnetje.
budha-bowl-vegan-recept-gezond
budha-bowl-vegan-recept-gezond2
Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 10 Apr 2015

Oh, heerlijk fris!

Sanne
Door

Sanne

op 11 Apr 2015

Ziet er echt heerlijk uit, en de kleuren zijn prachtig! Ik heb laatst ook zoiets gemaakt en het beviel me heel goed :) dus dat ga ik vaker maken! Fijn ook, de tips die je erbij gaf over wat nog meer lekker erbij is. Liefs

VeganStyle
Door

VeganStyle

op 25 Apr 2015

Wat een leuk idee van de aubergine dip. Ga ik snel proberen.

VeganStyle
Door

VeganStyle

op 25 Apr 2015

ps ben nu ook bezig met detoxen...en ik heb maar een paar verschijnselen...hihi..maar zo leuk om te zien dat het lichaam zichzelf aan het schoonmaken is. Heerlijk!

Chantal
Door

Chantal

op 16 Apr 2015

Ziet er weer super uit! Klein vraagje: is de zoete aardappel ook rauw??

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf