Allerlekkerste hummus
beste-hummus-recept-romig-vegan2
Het geheim achter de allerlekkerste hummus. Ik maak al járen hummus, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden. Wat ik ook probeerde, de structuur bleef altijd te dik en de smaak een beetje te melig. Maar nu heb ik het geheim ontdekt. Hiermee krijg je gegarandeerd net zo'n romige hummus die je soms op de markt kunt kopen of in een restaurant (of in een hummusbar zoals Sir Hummus in De Pijp in Amsterdam) krijgt. De oplossing bleek simpeler dan gedacht. Om de hummus zo lekker te krijgen hoef je maar 1 ding te doen: de kikkererwten pellen. Jep, that's it. Om de kikkererwten zit nog een extra velletje dat je eraf kunt halen. Juist dit velletje is de barrière tussen een hummus die wel oké is en eentje die super is! Oké, toegegeven. Het pellen is een werkje. Maar het resultaat is absoluut de moeite waard! Echt smullen. Dus zet je favoriete muziek aan en zie het als een meditatief klusje. Je hoeft trouwens niet per se je kikkererwten te weken. Ook als je ze uit een blik of glazen pot haalt kun je nog steeds pellen. Kies als je ze niet zelf weekt en kookt liever voor een glazen pot. In veel blikken zit BPA wat voor veel gezondheidsklachten kan zorgen. Ik weet zeker dat je heel blij wordt van dit hummusreceptje. Het is zo simpel te maken en altijd een succes. Ik vind het hummus haast overal lekker bij, maar doe het nu het warmer wordt (wishful thinking) ook graag over salades heen. Wat rucola, komkommer, avocado en tomaatjes op een bord, citroensap en olijfolie erover en een flinke schep hummus. Yummy! Allerlekkerste hummus Voor 1 bakje hummus 1,5 cup kikkererwten, geweekt*, gekookt en gepeld** 1 tl tahin sap 1/2 citroen 5 el olijfolie 3 el water 1 teen knoflook, fijngehakt 1 tl komijnpoeder 1 tl paprikapoeder zout en peper *je kunt ook kiezen voor kikkererwten uit blik/glazen pot, maar het allerlekkerste is zelf koken. **het pellen is heel simpel. Pak een kikkererwten, wrijf hem heen een weer tussen je vingers en het velletje laat los. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de olijfolie, en laat een paar minuten draaien. Voeg de olijfolie geleidelijk toe zodat de hummus heel romig wordt. Voeg naar smaak meer kruiden, zout en peper en olijfolie toe. Garneer met een beetje cayennepeper en een drizzle olijfolie! Heerlijk met reepjes groenten, op salades of crackers.  
beste-hummus-recept-romig-vegan
Lisette
Door

Lisette

op 22 May 2015

Nav de vraag hoe lang je humus kunt bewaren: Een paar dagen in de koelkast, maar je kunt het ook prima invriezen. Ik gebruik cupcake vormpjes om porties humus in te vriezen en haal per keer een portie uit de vriezer.

susan
Door

susan

op 22 May 2015

Klinkt logisch, ga ik eens proberen. Heb ook eens gehoord/gelezen dat een theelepel bakpoeder in het kookwater zorgt voor extra zachte kikkererwten .....

Jolien
Door

Jolien

op 22 May 2015

Ik heb het gisteren (met Jolijn in het park in de zon) mogen proeven en het is... DELICIOUS!! Heb er nu alweer zin in!

Monique
Door

Monique

op 22 May 2015

Ziet er echt heel lekker uit! Hoe lang kun je deze hummus bewaren?

Sandra
Door

Sandra

op 22 May 2015

Hi Mijn tomaten draai ik altijd door de zeef. Geen vellen en pitten. Maar zou dat misschien ook met kikkererwten kunnen? Grt Sandra

Sandra
Door

Sandra

op 22 May 2015

Ohhh, dat hoop ik maar....ik ga dat proberen....door een passe- vite!

Anusha
Door

Anusha

op 22 May 2015

Klinkt heel goed! Ga hem zeker proberen te maken!

Amsterdam City Guide
Door

Amsterdam City Guide

op 06 Sep 2015

[…] of hummus. If you decide not to make it yourself from my recipe, this place in the busy always worth checking out shopping street Haarlemmerstraat has the best in […]

Kathleen
Door

Kathleen

op 29 May 2015

Ik heb het geprobeerd en het was een succes! Smeuïge, zachte en smaakvolle humus it is:-)

Edith
Door

Edith

op 05 May 2017

Ik rol de kikkererwten tussen twee vellen huishoudpapier, en dat lukt prima. Je doet dit ook best als je ze roostert...ook lekker. Zo komen de velletjes vanzelf los.

Jolijn
Door

Jolijn

op 31 May 2017

Goede tip!

Lies
Door

Lies

op 25 Jul 2017

misschien een stomme vraag: als ze gekookt zijn , of nog rauw?

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Lies, Wel koken :-) Liefs Jolijn

Willemijn
Door

Willemijn

op 03 Feb 2019

Hoeveel gram is 1,5 cup kikkererwten ongeveer? Droge kikkererwten.

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf