Bengkung Belly Binding Jolijn Pelgrum

Postpartum Masage Sessies

Voel je gedragen door warmte, zachte aanraking en ontvang in veiligheid diepe ontspanning.

Selfie Jolijn Pelgrum met Bowie Postpartum

Eindelijk even ontspannen

De kraamtijd is zo’n bijzondere tijd waarin je helemaal in een bubble zit met je pasgeboren kindje.
Er gebeurt ontzettend veel van binnen & van buiten.
∞ Je hebt net geboorte gegeven wat veel van je lichaam vraagt
∞ Je hebt opeens 24/7 zorg voor je kleine én
∞ Je krijgt vaak te maken met allerlei gevoelens & emoties.
Zelf ervaarde ik een massagebehandeling in de kraamtijd als een groot, warm bad waarin ik eindelijk even kon ontspannen. Dit is precies wat ik jou ook wil geven.
Gedragen worden, warmte, zachte aanraking, veiligheid en diepe ontspanning.

De postpartum sessie (ca 2,5 uur ) bestaat uit:

+ Moxa
+ Buikmassage met warme, geurende olie
+ Voet- of hoofdmassage
+ Bengkung Belly Binding
+ Heerlijke Postpartum Drank + Chocosnack
+ Video om de Belly Binding zelf te doen

De moxa, massage en belly binding dragen eraan bij dat de baarmoeder slinkt, gifstoffen worden afgevoerd, de organen weer op de juist plaats komen en je je gedragen voelt.

Ik gebruik een zelfgemaakte postpartum olie met castor, sesam & kokos.


Moxa
Moxa is een soort sigaarvormig staafje gemaakt van het plantje bijvoet. Het wordt aangestoken en verwarmd dan bepaalde accupressuurpunten wat een heerlijk warm gevoel geeft. Moxa laat energie in het lichaam stromen en heeft veel voordelen waaronder het sneller slinken van de baarmoeder, stoppen van vloeien en een gunstig effect op de darmen.

Bengkung Belly Binding Jolijn Pelgrum

Bengkung Belly Binding

Bengkung Belly Binding is een oude Maleisische methode van inbinden van de buik van een pas bevallen vrouw door middel van een lange, smalle lap (10-17 meter) katoenen stof rondom de heupen, buik en een deel van de ribben om de vrouw te helpen helen nadat zij een baby heeft gekregen.

Het buikbinden is een effectieve en belangrijke manier om de moeder te helpen in haar postpartum herstel. Na de baring ontstaat er ruimte in de buik. De interne organen mogen weer terugkomen op hun oorspronkelijke plek, net als de spieren. Om de bijzondere transitie naar het moederschap te ondersteunen kunnen vrouwen een Bengkung Belly Bind dragen.

Deze buikwikkel zorgt ervoor dat de buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte wat de doorbloeding stimuleert en de interne organen worden teruggeleid naar hun oorspronkelijke plek. Vrouwen hebben letterlijk steun en gaan daardoor ook een mooie rechte houding aannemen wat veel rugpijn kan voorkomen.

Daarnaast zorgt de Belly Bind voor een energetische sluiting van het buikgebied zodat de moeder niet zo open staat voor allerlei prikkels van buitenaf. De leegte die na de bevalling kan worden gevoeld wordt zacht en liefdevol omhuld. Het kwetsbare deel van de nieuwe moeder wordt als het ware omwikkeld in een aangename omhelzing.

"Meest voedende massage ooit!"

"Een kleine drie weken na mijn bevalling ontving ik de meest voedende massage ooit.

Jolijn stond voor de deur en ging daarna geheel in rust haar gang met haar voorbereidingen(thee zetten, kruik vullen, doeken op mijn bed leggen, kaarsje aan etc als een ritueel). Ik kon tegelijk door met borstvoeden en me klaarmaken voor de massage. Haar energie was heerlijk al gelijk bij binnenkomst. Kalm, krachtig, creatief en vertrouwd. Ik kon me geheel overgeven en ontspannen bij haar. Het moment dat haar handen mijn buik raakte werd ik emotioneel. Tranen van blijdschap en ik voelde: “ja ik ben aan de overkant, ik ben nu moeder en dat heeft mijn lijf geflikt!” Dit wonderlijke moment kon er gewoon even zijn zonder woorden.

Ik heb de massage cadeau gekregen, het beste cadeau om iemand te geven, of eigenlijk ook gewoon jezelf cadeau te doen. Ik ben dus vol lof over deze gulle gever met handen van goud."

Verwen jezelf met een Postpartum Sessie

Bekkenmassage Jolijn Pelgrum

Ik raad je aan om jezelf 3 sessies te gunnen. Zodat je meerdere momenten van rust voor je lichaam inboekt. De eerste sessie vindt sowieso bij jou plaats. En voor de resterende sessies ligt het eraan wanneer je behandeld wilt worden. Is dit nog in de eerste 6 weken dan is het vaak fijner om het bij je thuis te doen. Na de eerste 6 weken kan het ook in mijn behandelruimte in Almere Oosterwold.

Losse sessie (2-2.5 uur): 250 euro, exclusief parkeer & reiskosten
3 sessies (+- 7 uur): 550 euro, exclusief parkeer & reiskosten

De borg voor de bengkung belly binddoek is 50 euro. Zodra je hem niet meer nodig hebt kun je hem terugsturen en stort ik de borg naar je terug.

Wil je een sessie(s) plannen? Mail mij via de knop hieronder. Of bel me op 06 40075366  zodat we kunnen bespreken wanneer je je eerste massage wilt ontvangen.