Crispy Bietenburgers
linzen-bietenburgers-vegan-recept

Crispy Bietenburgers

Deze burgers doen me aan tartaartjes denken. Die aten we vroeger heel vaak tussen een broodjes met augurkjes en ketchup erop. Deze variant zit vol met gezondheid. Eiwitten van de linzen, vezels uit de rijst en vitaminen uit de bieten en toppings. Ze zijn echt simpel om te maken en vallen niet uit elkaar (mits je het recept nauwkeurig volgt ;-)!). Voor zo'n 6 burgers 3 rauwe bieten (middelgroot), geschild en in vieren 3 tenen knoflook, gepeld 2 cups / 400 gram gekookte groene linzen* 1 cup / 390 gram gekookte (zwarte) rijst* 1 flinke! hand bladpeterselie 4 el (rijst)meel 1 volle tl komijnpoeder 1 tl chilivlokken 1 el edelgistvlokken (optioneel) 1 el vers citroensap 3 el chiazaad of lijnzaad peper & zout kokosolie of milde olijfolie om in te bakken broodjes tips voor garnering: avocado, komkommer, sla, kiemen, hummus, augurk * Ik weet niet precies hoeveel dit ongekookt is. Ik kook meestal een grote hoeveelheid rijst en linzen, zodat ik de volgende dag ook lunch kan maken. Als je dit niet wilt kun je 2 cups ongekookte linzen aanhouden en 1 cup ongekookte rijst. Dan houd je misschien iets over, maar niet veel. Meng de chiazaden of lijnzaden met 4 el water en laat 10 minuten staan. Doe de bieten, knoflook, peterselie, komijnpoeder, chilivlokken, edelgistvlokken, citroensap en peper en zout in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse-knop tot de bieten verpulverd zijn. Niet te lang, want dan komt er te veel vocht vrij. Doe er nu de linzen, rijst, chia-mengsel en rijstmeel bij en druk nog een paar keer op pulse. Als het goed is is alles nu goed gemengd. Schep het mengsel in een grote bak en masseer het even met je handen zodat het wat plakkeriger wordt. Vorm dan 6 stevige ballen. Nu komt het belangrijke deel. Druk de burgers een beetje plat en druk ze daarna weer wat aan de zijkanten aan. Herhaal dit een paar keer zodat de burgers wel platter worden, maar niet uit elkaar vallen. Verwarm in een pan een scheut kokosolie of olijfolie en bak de burgers zo'n 5 minuten per kant of tot ze crispy aan de buitenkant zijn. Serveer de burgers in een broodjes met je favo toppings! X Jolijn
bietenburgers-linzen-vegan-recept
vegan-bietenburgers-linzen-recept-simpel
marlou
Door

marlou

op 02 Nov 2017

Hee, welke meel, anders dan rijst, zou ik hiervoor ook kunnen gebruiken? Havermout, boekweit? Thanks! Gr. Marlou

Jolijn
Door

Jolijn

op 06 Nov 2017

Ja, havermout, gierstmeel of speltmeel :-)

Ada
Door

Ada

op 15 Jul 2016

Leuk recept Wordt zeker gemaakt

Jolijn
Door

Jolijn

op 20 Jul 2016

Eetsmakelijk alvast!

Cecilia
Door

Cecilia

op 23 Oct 2016

Waren echt heerlijk!

Jolijn
Door

Jolijn

op 25 Oct 2016

Yay! Wat fijn!

Debora
Door

Debora

op 15 Jul 2016

Ik ga ze testen! Bedankt voor het recept :-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 20 Jul 2016

Graag gedaan!

Tessa
Door

Tessa

op 25 Jul 2017

Hoii! Lekkere recepten lees ik hier. Lijkt me althans, moet ze nog maken. Ben alleen bang dat het niet werkt in míjn kleine blender, gaat alles aan de kanten zitten enzo. Welke keuken machine gebruik jij of welke zou je kunnen adviseren? Groetjes!!

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Tessa, Ik heb zelf de Magimix en die is fantastisch! X Jolijn

Vegan hamburgerbroodjes met spirulina en maanzaadjes
Door

Vegan hamburgerbroodjes met spirulina en maanzaadjes

op 08 Jan 2018

[…] plukken er stukjes vanaf. Het is echt heel lekker en luchtig geworden. Het perfecte broodje om een vegan bietenburger tussen te […]

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf