Pompoen & Aardpeer Soep
in Winter
2 min. leestijd

Pompoen & Aardpeer Soep

Pompoen-aardpeer-soep-recept-vegetarisch2
Een van de belangrijkste adviezen die ik altijd geef tijdens workshops of coaching is: zie eten als iets positiefs. Make it fun! Neem kleine stapjes en wees lief voor jezelf. Je hoeft geen ingewikkelde recepten te maken, alles bio te kopen of alle nieuwe superfoods in huis te hebben. Geniet van wat je eet en probeer de beste keuzes te maken. Het gaat er niet alleen om wát je eet, maar ook over hoe je over dat eten denkt. Als je een keertje zondigt, maar daar met de volle 100% van geniet dan ben ik ervan overtuigd dat je lichaam er ook blij mee is. De laatste tijd ben ik aan het oefenen met positieve affirmaties. Een affirmatie is een positieve zin die je in je gedachten als een mantra herhaalt, totdat het waar wordt. Ik denk bijvoorbeeld altijd dat ik heel moeilijk keuzes kan maken. Een affirmatie kan dus zijn: ik vertrouw erop dat ik altijd de juiste keuze maak. Dit herhaal je een paar keer per dag voor jezelf en na 4-6 weken merk je dat je gedachten veranderen. Echt te gek om mee te experimenteren. Ons leven is hoe we erover denken dus als we dat kunnen veranderen kunnen we ons enorm ontwikkelen. Ik kan je echt aanraden om dit een keer te proberen. Schrijf een of meerdere affirmaties op en herhaal die de komende weken voor jezelf. Schrijf ze op en hang ze op op een plek waar je vaak langsloopt.
Pompoen-aardpeer-soep-recept-vegetarisch3
Het recept van deze week is pompoen & aardpeersoep. Zo lekker en simpel! Aardperen zijn nu helemaal in het seizoen. Ze hebben een romige, nootachtige smaak die goed past in verwarmende soepen of stoofpotjes. Ze zien eruit als kleine knolletjes en zijn nu in de natuurwinkels en op de markt verkrijgbaar. Aardperen combineren goed met noten, in dit recept heb ik pompoenpitten toegevoegd. De paksoi geeft een lekkere frisse bite aan het recept. Kun je geen aardperen vinden? Probeer dit recept dan eens met pastinaak.

Pompoen & Aardpeersoep

Voor 4-6 personen middelgrote oranje pompoen, ongeveer 1,2 kilo 475 gram aardperen 1 liter groentenbouillon 2 tenen knoflook 1 tl gedroogde oregano 1 tl kaneelpoeder 1/2 tl kurkumapoeder struikje paksoi, gewassen geroosterde pompoenpitten Was de pompoen, haal de pitten eruit en snijd met schil in blokjes. Schil de aardperen en snijd ze ook in blokjes. Doe ze samen met groentebouillon, knoflook, gedroogde oregano, kaneelpoeder en kurkumapoeder in een grote soeppan. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is. Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de paksoi in stukken van circa 2 cm. Verhit een scheutje sesamolie in een pan en bak de paksoi ongeveer 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de paksoi en pompoenpitten. Heerlijk verwarmend op een koude dag!
Pompoen-aardpeer-soep-recept-vegetarisch
Lisan
Door

Lisan

op 19 Nov 2014

Klinkt lekker. Nog nooit aardpeer gehad, dus wordt tijd.

Simone
Door

Simone

op 27 Nov 2014

Wat een heerlijke soep! Mijn vriend en ik hadden nog nooit aardperen gegeten en we werden enorm verrast door de unieke smaak :-) Ik voegde nog een rood pepertje toe dat we nog op voorraad hadden. Bedankt voor alweer een geweldig recept! Wat is trouwens jouw visie op het verhitten van sesamolie?

Jolijn
Door

Jolijn

op 03 Dec 2014

Hi Simone, leuk! Ik voeg sesamolie altijd pas op het einde toe omdat het snel verbrand. Liefs

Els
Door

Els

op 08 Jan 2016

Pompoen met zoete aardappelen Ook een heel lekker combinatie

Saskiadebruin@ziggo.nl
Door

Saskiadebruin@ziggo.nl

op 14 Mar 2015

Was het gewicht van de pompoen schoon gewicht? Ik vind de soep lekker maar de aardperen hebben wel de overhand. Ik heb 550 Gr schone aardperen gebruikt en 700 gram pompoen.

Terrence
Door

Terrence

op 06 Mar 2016

Kom,laat ik ook eens raden...Had vorig jaar pompoenen,maar kjientles-te laat het zaad in de grond.Mijn voerbalpompoentje was ongeveer 3kg en deze is veel groter,dus misschien 28 kg????Niet geschoten,altijd mis,en gelukkig in het spel,ongelukkig in de liefde...groetjes,Truus uit Drenthe

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf