Romige Aardbeien & Kokos Smoothie
in Winter
1 min. leestijd

Romige Aardbeien & Kokos Smoothie

aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan3
Gisteravond lag ik in bed al uit te kijken naar het ontbijt. Op zich is dat niks uitzonderlijks, maar de reden was vooral dat Marije aardbeien had meegenomen voor ons. Hele lekkere! In mijn hoofd had ik al precies uitgedacht wat ik zou gaan maken. Omdat ik halverwege de ochtend een yogales had leek een smoothie me perfect. Romig & fris! Vanochtend wandelde ik vanuit mijn bed regelrecht de keuken in. De blender keek me aan van 'wat doe jij hier op dit tijdstip?', maar ik was al goed op dreef. Aardbeien, bevroren banaan, kokosmelk en als finishing touch nog wat limoensap. Soms schaam ik me een beetje dat ik al zo vroeg me de blender in de weer ben. Toen ik op kamers woonde verstopte ik hem altijd onder een paar truien om het geluid te dempen voor mijn huisgenoten. Achteraf vraag ik me af in hoeverre dat lukte. Maar goed, de smoothie! Hij ├│ntzettend romig. De kokosmelk doet natuurlijk zijn werk, maar ingevroren bananen helpen ook erg mee. Dit is een heerlijke voor zo'n dag als vandaag. Dat het buiten koud is, maar als je een fijn plekje achter je raam in de zon vindt. voelt het toch al een beetje als zomer. Happy weekend!
aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan
Romige Aardbeien & Kokos Smoothie 1 persoon 200 ml kokosmelk handje aardbeien 2 kleine, rijpe bananen, gepeld en in stukjes ingevroren sap van 1/2 limoen 1 tl amandelpasta snuf vanillepoeder snuf zout Mix alle ingredi├źnten in de blender door elkaar tot een egale smoothie.
aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan2
Melanie
Door

Melanie

op 16 May 2015

Goedemorgen Jolijn, wat een heerlijke smoothie! Ik had alles staan behalve de amandelpasta, maar die heb ik niet direct gemist! Heerlijk pre-workout smoothie!!

Susanne
Door

Susanne

op 20 May 2015

Hai Jolijn, ik had geen aardbeien in huis, dus vervangen voor bevroren frambozen, ging ook heel goed! Dank voor het recept :-)

Jolijn
Door

Jolijn

op 21 May 2015

Lekker! Ook eens proberen

Danique
Door

Danique

op 15 Jul 2017

Hoi Jolijn! Deze smoothie lijkt me echt heerlijk en ik wil hem binnenkort graag proberen, maar ik vraag mij af welke kokosmelk hier het beste voor is? Groetjes Danique

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Danique, Ik koop vaak de kokosmelk van Go-Tan omdat ik die heel lekker vind. Ze hebben van de literpakken. Liefs Jolijn

Brigitte
Door

Brigitte

op 24 Apr 2017

Hoi ik heb een vraag veel smothies bevatten banaan. Daar ben ik helaas erg allergisch voor. Wat kan ik als alternatief gebruiken?

Jolijn
Door

Jolijn

op 28 Apr 2017

Ha Brigitte, Ik vervang banaan meestal door avocado, een handje geweekte cashewnoten of sojakwark. Dat geeft ook die dikke structuur aan smoothies. Succes!

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf