Vegan Walnoot Bolognese
recept spaghetti bolognese walnoot vegan
recept spaghetti bolognese walnoot vegan 2

Vegan Walnoot Bolognese

Wie aan spaghetti bolognese denkt, denkt aan tomaten-gehaktsaus. Ik heb de code gekraakt voor het perfecte plantaardige bolognese-gehakt. Dit recept doet me denken aan een oude foto waarop ik als klein meisje de spaghettislierten in mijn haar heb hangen en de saus over mijn wangen heb gesmeerd. Om de typische vleesachtige structuur voor spaghetti bolognesete te creëren heb ik walnoten en paddestoelen gebruikt. De kruiden, rode wijn en ahornsiroop geven de saus daarnaast een lekkere diepe smaak. Dit is écht comfort food dat goed smaakt met een glas goede wijn. Voor 4 personen 1 el olijfolie + extra 1 rode ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 wortel, in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes 400 gram kastanjechampignons 1 cup / 125 gram walnoten, geroosterd 1 tl paprikapoeder 1 tl oregano, gedroogd 6 zongedroogde tomaten 1 el sojasaus 1 tl ahornsiroop of suiker 660 ml tomatenpassata 4 el rode wijn (optioneel) hand peterselie, fijngehakt hand basilicum, in stukjes gescheurd 1 tl zout 1/4 tl zwarte peper 300 gram spaghetti Doe de walnoten, paprikapoeder, oregano, zout en zongedroogde tomaten in de keukenmachine. Druk een paar keer op de 'pulse' knop zodat het een grof mengsel wordt. Voeg de champignons toe en zorg dat er een mengsel staat dat een beetje op gehakt lijkt. Verwarm in een sauspan een eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de bleekselderij en wortel toe en fruit nog ongeveer 4-5 minuten. Voeg het walnotenmengsel toe en bak nog 1 minuut. Voeg nu de tomatenpassata, sojasaus, ahornsiroop en rode wijn toe. Laat 25 minuten pruttelen op laag vuur. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de saus verder op smaak met peper en zout en roer de basilicum erdoor. Verdeel de spaghetti over vier borden en serveer met de saus. Garneer met de peterselie en een scheut olijfolie. Buon appetito! Ga jij dit recept maken? Tof als je het deelt op Instagram of Facebook met de #vegadutchie! X Jolijn   recept spaghetti bolognese walnoot vegan 3
Tessa
Door

Tessa

op 17 Jan 2017

Dit recept hebben mijn zusje en ik gister gemaakt, het was héérlijk! Die ga ik zeker onthouden :) Dank voor het delen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 23 Jan 2017

Yay! Leuk dat het zo lekker is geworden.

Tine
Door

Tine

op 12 Jan 2017

Oh dit ziet er zo lekker uit! Ik heb al heel lang zin in nog eens een bolognese te eten, dit gaat 'm worden! Ik heb al wel eens een tomatensaus met walnootjes gemaakt, maar de combinatie van champignons, walnoten en gedroogde tomaten voor de structuur lijkt me echt heerlijk. Ga ik snel maken!

Jolijn
Door

Jolijn

op 12 Jan 2017

Haha, dat had ik ook! Geniet ervan :-)

Harriët
Door

Harriët

op 14 Mar 2017

Ik ben fan van dit recept. Al een aantal keer gemaakt. Makkelijk en erg smaakvol :) en mijn vriend dacht de eerste keer dat het pasta met gehakt was. Perfect vega alternatief dus!

Jolijn
Door

Jolijn

op 29 Mar 2017

Haha, geweldig dat hij het niet doorhad! Leuk om te horen.

Jolanda
Door

Jolanda

op 30 Jan 2018

Dit is echt superlekker! Zou je de saus ook kunnen invriezen voor een week of 2 later?

Jolijn
Door

Jolijn

op 30 Jan 2018

Absoluut! X

Astrid
Door

Astrid

op 14 Aug 2017

Hoi Jolijn, ik heb je recept nu 2x gemaakt; afgelopen weekend ook voor mijn zus en zwager waarvan de laatste echt een carnivoor is. Ze vonden het allebei erg lekker! Ik heb jouw recept met bronvermelding opgenomen in mijn eigen recepturenlijst want het is echt een toprecept en dat mag iedereen weten! Ik was voordat ik vegan werd namelijk verzot op bolognese en had nog niet eerder een acceptabele vervanger gevonden! Heel erg bedankt! <3 O en ik vind de wijn echt een must, voegt echt wel behoorlijk wat toe aan de smaak!

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Astrid, Wow, wat te gek om te horen! Blij mee :) Ja, de wijn maakt het recept echt af. Liefs Jolijn

inèz
Door

inèz

op 11 Jan 2017

Echt een gerecht voor mij. In het weekend uit proberen.

Jolijn
Door

Jolijn

op 12 Jan 2017

Leuk! Laat je me weten hoe het is geworden? X

Anique
Door

Anique

op 17 Jan 2017

Ik ben nu van deze pasta aan het genieten, Echt heerlijk! Ik heb er paksoi aan toegevoegd in plaats van bleekselderij. Bedankt weer voor een super lekker recept!

Jolijn
Door

Jolijn

op 23 Jan 2017

Leuk dat het zo goed is gelukt!

Jasmijn
Door

Jasmijn

op 11 Feb 2017

Vandaag voor het eerst dit recept van je gemaakt, het was echt héérlijk! Ben benieuwd naar alle andere recepten uit het boek.. dit smaakt naar meer!

Jolijn
Door

Jolijn

op 14 Feb 2017

Ha Jasmijn, Leuk dat je de pasta hebt gemaakt! Ben blij dat het zo lekker was. En hoe je de andere recepten vindt :-). Liefs Jolijn

Nurania
Door

Nurania

op 12 Jan 2017

Heerlijk recept! Ga ik komend weeken maken. Nog wel een vraag; welke noten kan ik het beste gebruiken i.p.v walnoten i.v.m. allergie?

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Jan 2017

Ha Nurania, Leuk dat je het gaat proberen! Je kunt ook pecannoten nemen. Mag je dat wel? Liefs

Nurania
Door

Nurania

op 13 Jan 2017

Yes, pecannoten! Dank je wel

Debbie
Door

Debbie

op 02 Mar 2017

Beste recept ooit. Serieus. Vooral met die bleekselderij erin, nom! En wijn natuurlijk, spreekt voor zich....... ;)

Jolijn
Door

Jolijn

op 07 Mar 2017

Haha, ja die wijn voegt een hele lekkere smaakt toe hè!

Neel Schmidt
Door

Neel Schmidt

op 13 Jan 2017

Lieve Jo, we zijn het gerecht aan het maken...mmm, het ruikt zoooo heerlijk ! x van Neel

Neel Schmidt
Door

Neel Schmidt

op 13 Jan 2017

Het was heerlijk Jo! Dank voor het recept. X

Jolijn
Door

Jolijn

op 23 Jan 2017

Blij om te horen! X

Judith
Door

Judith

op 08 Mar 2017

Echt super dit recept... Mn kids hebben het 'gewoon' gegeten alsof het een 'echte΅bolognese was..:)

Jolijn
Door

Jolijn

op 10 Mar 2017

Wat goed! Leuk dat hij ook bij kinderen in de smaak valt.

Monique
Door

Monique

op 12 Sep 2017

Hé Jolijn, In het verleden heb ik me al vaker door je laten inspireren, maar wil nu toch even met je delen hoe gelukkig je mij (en mijn kids) hebt gemaakt met dit hemelse recept :-)! Eindelijk een échte bolognese, hoeveel lekkerder kan het worden? Ik ben zo blij dat het je gelukt is de code te kraken! De pan werd hier gisteren letterlijk uitgelikt :-)!

Bianca
Door

Bianca

op 02 Sep 2017

Hallo, gisteren je recept gemaakt voor mijn jongste dochter (sinds 3 weken vegan). En zij en mijn man (grote vlees eter) vonden het hartstikke lekker. Hartelijk bedankt voor het delen!

Jolijn
Door

Jolijn

op 11 Sep 2017

Ha Bianca, Haha, wat fijn! Blij om te horen. En heel graag gedaan. Liefs Jolijn

Monique
Door

Monique

op 12 Jan 2017

Wat is ie heeeeeerlijk!!!! Echt de code gekraakt, te gek! :)

Jolijn
Door

Jolijn

op 13 Jan 2017

Yay! Blij!

inèz
Door

inèz

op 23 Feb 2017

Gisteren gemaakt en het smaakt zooooo lekker

Cor
Door

Cor

op 23 Feb 2017

Inderdaad het smaakte heerlijk ? Cor

Nicole
Door

Nicole

op 25 Jun 2017

Dit lijkt me zo lekker om uit te proberen! Helaas ben ik allergisch voor paddenstoelen, is er misschien een soort groente die je als veranger voor de paddenstoelen adviseert?

Jolijn
Door

Jolijn

op 22 Aug 2017

Ha Nicole, Sorry voor het late antwoord! Goeie vraag. Ik zou dezelfde hoeveelheid verkruimelde tempeh gebruiken als ik jou was. Ben heel benieuwd hoe dat wordt :-). Liefs Jolijn

Demi | StudioKOOK
Door

Demi | StudioKOOK

op 15 Feb 2017

Deze variant moet ik een keer proberen!

Caroline
Door

Caroline

op 22 Apr 2018

Zou het ook met pijnboompitten kunnen?

Jolijn
Door

Jolijn

op 24 Apr 2018

Goeie vraag! Ik denk dat de structuur wel anders wordt, maar het is het proberen waard :-). Laat je me weten hoe het is geworden? X

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf