Winterwarm Peer & Paranoten Ontbijtje
in Winter
2 min. leestijd

Winterwarm Peer & Paranoten Ontbijtje

peer-banaan-boekweit-ontijt-vegan
Herinneren jullie het recept Warm Winterontbijt uit de Oven nog? Ik kan niet geloven dat die alweer bijna 3 jaar oud is. Het is nog steeds een van de recepten waar ik het vaakst reacties op krijg en zo met de winter voor de deur werd het tijd voor een nieuw verwarmend winterreceptje. Ik kan direct wel zeggen dat dit ons nieuwe favoriete ontbijt is. Nu zeg ik dat wel vaker over mijn nieuwste recept, maar nu is het écht zo. Alle verschillende texturen, kleuren en smaken maken het een superstart van de dag. Het fruit wordt zoet en zacht en de zaden en boekweit worden lekker knapperig. Gisteravond in bed zoemden er allerlei opties voor nieuwe recepten door mijn hoofd. Sjoerd had peren gekocht en aangezien die nu in het seizoen zijn, stond het vast dat die erin moesten. Vanochtend toen we door het park renden, (oké, Sjoerd rende en ik fietste) kwam dit idee naar boven: een bakje vol fruit, noten, zaden en winterkruiden. Thuis wist ik precies hoe ik het wilde. De paranoten in dit recept zijn echt een must. Ik liep ze gisteren tegen het lijf en was vergeten hoe lekker ze zijn. Je kunt ze trouwens ook goed gebruiken om notenmelk van te maken. De bakjes vol goodness gingen de oven in en wij sprongen onder een hete douche. Een half uur later waren de ontbijtjes klaar. Vanachter de grote ramen van de Coffee Company in de Indische Buurt staar ik nu even naar buiten en zie ik dat buiten de kerstlichtjes alweer in de bomen worden gehangen. Ik beloof jullie dat er de komende tijd heel wat feestelijke recepten voorbij gaan komen. Wat denk je van vegan oliebollen, suikervrije marsepein en een compleet vegan & glutenvrij kerstmenu?! Workshop Kerstdiner Om jullie een handje op weg te helpen heb ik besloten samen met Sjoerd een kerstdinerworkshop te organiseren. In plaats van de feestmaand te overladen met suiker en slechte vetten, tover je straks een overheerlijk energierijk en gezond diner op tafel. Ik heb er zo veel zin in! Zondag 7 december van 18-21 Beter & Leuk, Amsterdam 4-gangen vegan & glutenvrij kerstmenu inclusief: cocktail, water, thee, 4-gangen kerstmenu, receptenboekje kosten € 60 Het wordt een spectaculair lekker menu waarmee je tijdens de kerstdagen al je gasten kunt verrassen. Je kunt je vanaf nu aanmelden via jolijn@vegadutchie.nl.
peer-banaan-boekweit-ontijt-vegan2
Winterwarm Peer & Paranoten Ontbijtje voor 2 personen 2 kleine bananen, in plakjes 1 grote peer, in blokjes 4 el boekweitkorrels 2 el zonnebloempitten 2 el moerbeien 10 paranoten, grof gehakt 1/2 tl kaneel snuf gemalen nootmuskaat snuf gemalen kruidnagel snuf zout 1 flinke eetlepel kokosolie Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de peer en banaan over twee stenen bakjes. Meng in een kommetje boekweitkorrels, zonnebloempitten, moerbeien, paranoten, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en zout. Schep goed om en verdeel over de twee bakjes. Smelt de kokosolie in een kleinpannetje op laag vuur en verdeel over de twee kommetje, zodat al de vulling een beetje kokosolie krijgt. Zet 25-30 minuten in de oven. Schep even om voor het serveren. Yummy!
peer-banaan-boekweit-ontijt-vegan3
Avital
Door

Avital

op 07 Nov 2014

Zo lekker!! Ik heb toch twee porties op ;)

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 07 Nov 2014

Nou, dan ben ik dus niet zo'n vreetzak als Jolijn wel eens beweert ;-)

Avital
Door

Avital

op 12 Nov 2014

Blij met dit nieuwe ontbijtrecept erbij. Mijn vriend vindt het ook heel lekker :D Ik hou zo van warme ontbijtjes! Dit is een fijne afwisseling op de havermout.

Ellen van Os
Door

Ellen van Os

op 02 Dec 2014

Heel erg lekker!!

Marjolein
Door

Marjolein

op 05 Nov 2014

Ziet er heerlijk uit! Maar voor twee personen? Ik zou omvallen, haha. Dit kan ik met gemak in mijn eentje op ;-). Ik ga 'm eens maken!

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 05 Nov 2014

Hoi Marjolein, Ik ben echt een grote eter en maak van veel ontbijtjes op Vegadutchie voor mezelf grotere porties maar bij deze is het echt genoeg voor mij. Al merk ik dat mijn ogen groter dan mijn maag zijn en mijn eerste gedachte wel is: waar is de rest :-) Ik ben benieuwd of je er nog hetzelfde over denkt als je hem hebt gemaakt. Gr, Sjoerd

sImone
Door

sImone

op 05 Nov 2014

Wauw, dat klinkt mega lekker! En Jolijn.... die styling! Pretty!

Cindy
Door

Cindy

op 05 Nov 2014

Oh, wat ziet dat er weer heerlijk uit! En ik ben ook heel nieuwsgierig naar alle lekkere decemberrecepten! Kan ik alvast oefenen! ;-)

Laura
Door

Laura

op 05 Nov 2014

Ohh dit ziet er zo lekker uit! Echt zo'n gerecht om op te eten terwijl je onder een dekentje zit en je favoriete serie kijkt :-)

Elsbet | La Vie Pure
Door

Elsbet | La Vie Pure

op 05 Nov 2014

Dit ziet er echt té lekker uit!

Jip
Door

Jip

op 05 Nov 2014

Dit ontbijt ziet er heerlijk uit! En jouw nieuwe site is super mooi geworden!

wieneke
Door

wieneke

op 05 Nov 2014

Je maakt me enthousiast over de komende feestdagen! Ik kijk uit naar de heerlijk klinkende recepten. Bedankt voor de inspiratie, lief dat je/jullie dat met ons delen.

Marloes
Door

Marloes

op 06 Nov 2014

Hi, Het recept lijkt me heerlijk! Kan ik het ook maken met boekweitgrutten?? Heb daar laatst een pak ban gekocht maar heb nog niet echt een idee wat ik ermee kan (behalve pap a la havermout). Vast dank en ik kijk uit naar suikervrije marsepein!

Sjoerd
Door

Sjoerd

op 07 Nov 2014

Jazeker, sterker nog, die grutten zijn de boekweitkorrels die Jolijn bedoelt. Je kunt met boekweitgrutten ook dit gerechtje maken https://jo-lyn.nl/boekweitcreme-met-appel, dat is ook een favoriet van ons. Wat ik soms ook doe is op maandag veel boekweitgrutten koken en ze dan doordeweeks met wat verse groente en een dressing erbij als lunch opeten. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Gr, Sjoerd

Marloes
Door

Marloes

op 07 Nov 2014

Dank voor je reactie en recept. Ik ga het proberen!

Kim
Door

Kim

op 21 Apr 2015

Hey, boekweitgrutten zijn echt wat anders dan boekweitkorrels (zoals op de foto). Boekweitgrutten zijn namelijk gebroken boekweitkorrels. De structuur is dus heel anders! Groetjes :)

Yvonne
Door

Yvonne

op 09 Dec 2014

Zoooo lekker!!! Mmm Thanks voor dit recept en inspiratie!

Eleanor
Door

Eleanor

op 18 Dec 2014

mmmmmmmmmmm! Deze is echt heerlijk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een tweepersoonsportie heb opgesnoept vanmorgen.... oeps. Maar wat ruikt het ook lekker zeg! Alleen de geur al is goddelijk!

Jolijn
Door

Jolijn

op 19 Dec 2014

Haha! Goed om te horen :)

Julie Hapjesprincess
Door

Julie Hapjesprincess

op 09 Nov 2014

Wat heerlijk !! Ik ben dol op ontbijt, maar blijf vaak bij mijn homemade granola, fruit en yoghurt. Gewoon omdat ik dat ken. Zo warm fruit in de oven heb ik soms wat schrik dat ik dat niet zo lekker ga vinden. Maar proberen waard denk ik :)

Alies
Door

Alies

op 15 Dec 2014

Heerlijk zeg! Ik was ook al lang fan van je eerste winterontbijtje maar deze is nog lekkerder door de knapperige boekweitkorrels. Zelfs al had ik geen peer én geen paranoten, met appel is ie ook lekker :-))

Marjan
Door

Marjan

op 19 Nov 2014

Wat een heerlijke verrassing dit warme ontbijtje. De paranoten passen hier uitstekend bij. Mooi bij elkaar gevonden! Thx :-)

Reactie plaatsen

Zak dieper in je lijf